Ved opstarten i 2001 var der 15 ansatte i Royal Danish Seafood i Hirtshals, og produktionen var på 500 tons ål om året. Nu produceres der årligt det dobbelte, mens medarbejderantallet er reduceret til 9.
I processen er der løbende gennemført automatisering af produktionen, og i dag råder virksomheden over 11.500 kvadratmeter store lokaler, hvor man har ål til en værdi af 50 mio. kr. Det skriver nordjyske.dk.
- 80% af produktionen eksporteres som levende ål, og af de resterende 20 % fremstiller vi selv røget ål og såmænd også røræg, forklarer adm. direktør Mogens Mathiasen til nordjyske.dk.
De levende ål eksporteres til Tyskland, Holland, Italien og Polen.
En del af forklaringen skal findes i indsatsen for at højne produktionens kvalitet. For nyligt blev virksomheden så
som den første belønnet med Sustainable Eel Standard-mærkningenfor opdrættet.
Ud over at være skånsom produktion af høj kvalitet ål indebærer det også, at ålene hører musik, som afstresser dem inden transport.