23948sdkhjf

Hæder til frosne pølser i frysetunneller

Indfrysning af kød, kyllinger, pølser og andre fødevarer i frysetunneller kan ske med et betydeligt mindre energiforbrug end hidtil.

Det dokumenterer et projekt, der netop er kåret som modtager af Elforsk Prisen 2019 i forbindelse med Energiens Topmøde, der arrangeres af Dansk Energi.

- Vi har påvist, at frysehusene med bedre styring kan spare op til 86 procent af deres elforbrug til indblæsning af kold luft, siger projektleder Jóhannes Kristófersson fra Teknologisk Institut, der har udviklet nye løsninger sammen med Claus Sørensen A/S, Hørup Maskiner A/S og tyske Güntner.

Elforsk Prisen er overrakt på Energiens Topmøde af adm. direktør Lars-Peter Søbye fra Cowi.

- Deltagerne har skabt et fantastisk resultat, der giver nye muligheder for besparelser i fødevareindustrien. Projektet ligger godt i tråd med vores ambitioner om, at danske virksomheder skal være globalt førende i at levere omkostningseffektive grønne løsninger, siger Lars-Peter Søbye.

Læs også: Hospitalsmaden skal specialdesignes til patienterne

To ud af ni
Maskinmester, teknisk leder Michael Glering fra Claus Sørensen fortæller, at den nye fryseteknologi allerede er indført på to af de ni frysetunneller på virksomhedens terminal i Vejle. Når kunder som Danish Crown eller Danpo over 24-36 timer skal have frosset deres fødevarer ned til minus 18 grader, kan det altså ske mere energieffektivt end tidligere.  

Hørup Maskiner i Jelling producerer frysetunneller til en række kunder, og ifølge direktør Søren Melgaard er der de seneste år sket et skifte fra ’mere blæs på, mere blæs på’ til fokus på nye energieffektive måder til indfrysning.

Branchen har måske nok haft en fornemmelse af, hvad der skal til, men med Elforsk-projektet har der været ressourcer til at kombinere teori med test på en forsøgsopstilling hos Teknologisk Institut og hos Claus Sørensen i Vejle.

- Der står en række traditionelle frysetunneller rundt om i landet, og en del dem kan ombygges til den nye teknologi, siger Søren Melgaard, der forventer, at den høstede viden også kan føre til etablering af nye anlæg og eksport.

Det succesfulde projekt med mere energieffektive frysetunneller er støttet af Dansk Energis Elforsk-pulje med godt 1,3 millioner kroner ud af et samlet budget på ca. 2,5 millioner kroner. 

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

World Food Summit under en bæredygtig hat

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Food Festival får food-konkurrence

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.171