23948sdkhjf

Nordfynsk bryggeri genfødes som streetfoodbar

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Efter nogle turbulente år vil Munkebo Brewery genopfinde sig selv som kombineret bryghus, spisested og destilleri

Fysisk har Munkebo Brewery rykket sig 10-15 kilometer ind af Odense Fjord med flytningen fra Munkebo til nye omgivelser på Odense Havn.

Men også strategisk og forretningsmæssigt skal de nye lokaler rykke det lille bryggeri op i en anden vægtklasse. I et gammelt pakhus, som bryggeriet for nylig har overtaget som lejemål, vil medejer og brygmester Claus Christensen etablere ølbar, butik, streetfoodbar og med tiden også destilleri under samme tag.



- Jeg har længe ledt efter det rigtige sted. Det har vi fundet nu, lyder det med begejstring i stemmen fra Claus Christensen, da han byder Food Supply Magazine inden for i de nye lokaler på Odense Havn, der som så mange andre havnearealer er under gennemgående forandring i disse år.

Fredagsbar
Claus Christensen er ikke bleg for at indrømme, at der roder. Paller, papkasser med øl og diverse inventar optager en stor del af gulvpladsen, og der er endnu ikke blevet etableret et decideret kontor. I stedet låner man et kontorlokale i det tilstødende lejemål.

Men Claus Christensen og hans eneste fastansatte medarbejder pukler for at gøre klar til åbning. I første omgang skal der etableres et barområde og en udendørs terrasse, ligesom et lille bryganlæg på 500 liter skal være et af de visuelle fikspunkter. Planen er desuden at brygge øl på gamle whiskyfade, som gæsterne kan få lov til at gå rundt og kigge ned i gennem glaslåger.

Åbningen af det nye Munkebo Brewery, som bryggeriet nu kalder sig - tidligere gik man under navnet Munkebo Mikrobryg - sker i små skridt, understreger Claus Christensen. I første omgang forestiller han sig, man laver en fredagsbar. Går det godt, afholder man den igen. Og så fremdeles.

- Jeg har resten af året til at overbevise bestyrelsen om, at det her er en god idé, forklarer han.

- De vil se tal, så vi skal lige vise dem, at vi godt kan lokke folk herud.

Mindre sårbare
Man kan ikke fortænke bestyrelsen bag selskabet i at ville se resultater. De sidste par år har været omskiftelige for det lille bryggeri, der både har vundet priser for sine øl brygget på fynsk vildtgær, men som også har døjet med røde tal i regnskabet i både 2016 og 2017.

Læg dertil skærmydsler med et nordtysk bryggeri, Wacken Brauerei, som mente, de havde rettighederne til at markedsføre øl under 23 specifikke navne fra den nordiske mytologi - herunder navnet Balder og andre navne, som Munkebo-bryggeriet har markedsført sine øl under.

Det endnu ikke offentliggjorte regnskab for 2018 byder - på trods af fortsat minus - dog på fremgang, forlyder det.

Claus Christensen ejer i dag virksomheden sammen med en svensk forretningspartner og håber, at flytningen fra en gammel mølle ude på Nordfyn til den fynske hovedstad kan både øge og diversificere omsætningen.

- Det giver os flere indtægtskilder. Vi får indtægter fra ølsalg, fra baren og destilleriet og så videre, så vi er ikke så sårbare mere.

Restaureringen af de gamle lokaler foregår i samarbejde med udlejeren Olav de Linde. Selve ølproduktionen vil primært foregå på Skanderborg Bryghus, hvor Claus Christensen lejer sig ind. Det ville kræve en alt for stor investering at etablere et nyt bryggeri fra grunden, fortæller han.

Derfor vil han nøjes med et mindre bryganlæg i pakhuset til at forsyne fadølshanerne og udvikle nye typer øl.

En ny historie
I stedet vil Claus Christensen bygge en ny historie op omkring kombinationen af mad, øl, destilleri og nærheden til fjorden, der løber lige ude bagved bygningen.

- Hvis vi kunne have stedet helt klart til næste forår, kunne det være en god plan, fortæller han om de nære fremtidsudsigter, hvis bestyrelsen nikker ja til ideen.

- Men første skridt er at fjerne alle pallerne, griner han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

World Food Summit under en bæredygtig hat

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.154