23948sdkhjf

Nordfynsk bryggeri genfødes som streetfoodbar

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Efter nogle turbulente år vil Munkebo Brewery genopfinde sig selv som kombineret bryghus, spisested og destilleri

Fysisk har Munkebo Brewery rykket sig 10-15 kilometer ind af Odense Fjord med flytningen fra Munkebo til nye omgivelser på Odense Havn.

Men også strategisk og forretningsmæssigt skal de nye lokaler rykke det lille bryggeri op i en anden vægtklasse. I et gammelt pakhus, som bryggeriet for nylig har overtaget som lejemål, vil medejer og brygmester Claus Christensen etablere ølbar, butik, streetfoodbar og med tiden også destilleri under samme tag.



- Jeg har længe ledt efter det rigtige sted. Det har vi fundet nu, lyder det med begejstring i stemmen fra Claus Christensen, da han byder Food Supply Magazine inden for i de nye lokaler på Odense Havn, der som så mange andre havnearealer er under gennemgående forandring i disse år.

Fredagsbar
Claus Christensen er ikke bleg for at indrømme, at der roder. Paller, papkasser med øl og diverse inventar optager en stor del af gulvpladsen, og der er endnu ikke blevet etableret et decideret kontor. I stedet låner man et kontorlokale i det tilstødende lejemål.

Men Claus Christensen og hans eneste fastansatte medarbejder pukler for at gøre klar til åbning. I første omgang skal der etableres et barområde og en udendørs terrasse, ligesom et lille bryganlæg på 500 liter skal være et af de visuelle fikspunkter. Planen er desuden at brygge øl på gamle whiskyfade, som gæsterne kan få lov til at gå rundt og kigge ned i gennem glaslåger.

Åbningen af det nye Munkebo Brewery, som bryggeriet nu kalder sig - tidligere gik man under navnet Munkebo Mikrobryg - sker i små skridt, understreger Claus Christensen. I første omgang forestiller han sig, man laver en fredagsbar. Går det godt, afholder man den igen. Og så fremdeles.

- Jeg har resten af året til at overbevise bestyrelsen om, at det her er en god idé, forklarer han.

- De vil se tal, så vi skal lige vise dem, at vi godt kan lokke folk herud.

Mindre sårbare
Man kan ikke fortænke bestyrelsen bag selskabet i at ville se resultater. De sidste par år har været omskiftelige for det lille bryggeri, der både har vundet priser for sine øl brygget på fynsk vildtgær, men som også har døjet med røde tal i regnskabet i både 2016 og 2017.

Læg dertil skærmydsler med et nordtysk bryggeri, Wacken Brauerei, som mente, de havde rettighederne til at markedsføre øl under 23 specifikke navne fra den nordiske mytologi - herunder navnet Balder og andre navne, som Munkebo-bryggeriet har markedsført sine øl under.

Det endnu ikke offentliggjorte regnskab for 2018 byder - på trods af fortsat minus - dog på fremgang, forlyder det.

Claus Christensen ejer i dag virksomheden sammen med en svensk forretningspartner og håber, at flytningen fra en gammel mølle ude på Nordfyn til den fynske hovedstad kan både øge og diversificere omsætningen.

- Det giver os flere indtægtskilder. Vi får indtægter fra ølsalg, fra baren og destilleriet og så videre, så vi er ikke så sårbare mere.

Restaureringen af de gamle lokaler foregår i samarbejde med udlejeren Olav de Linde. Selve ølproduktionen vil primært foregå på Skanderborg Bryghus, hvor Claus Christensen lejer sig ind. Det ville kræve en alt for stor investering at etablere et nyt bryggeri fra grunden, fortæller han.

Derfor vil han nøjes med et mindre bryganlæg i pakhuset til at forsyne fadølshanerne og udvikle nye typer øl.

En ny historie
I stedet vil Claus Christensen bygge en ny historie op omkring kombinationen af mad, øl, destilleri og nærheden til fjorden, der løber lige ude bagved bygningen.

- Hvis vi kunne have stedet helt klart til næste forår, kunne det være en god plan, fortæller han om de nære fremtidsudsigter, hvis bestyrelsen nikker ja til ideen.

- Men første skridt er at fjerne alle pallerne, griner han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.024 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Online Avis Arkiv

Aalborg får ny ølfestival

Vaffelbaroner har fart på

Cateringfirma dropper lille køkken

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Automatisering må vente

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Det her er de mange muligheders land

Kødfri måltidskasser giver tocifret millionunderskud

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyt, fynsk ølsamarbejde

Ugens grin: Den modige smed

Lumsk bagtanke tager form hos Trolden

Ølbryggeri er godt i gang med at lade spiritusproduktion vokse sig stor

Hjem-Is giver igen overskud

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Indstilling til Danish Retail Award 2019

Vidste du, at EU's største cannabisplantage kommer til at ligge i Danmark?

Nye lovkrav i Polen

Byd velkommen til din nye kollega

Lille luftdyse med stor effekt

Blockchain

Vil du have den bedste kranløsning på markedet? Og skal prisen være den HELT rigtige?

Solar åbner nyt kundecenter i København

PRO-CONSTULT hjælper kunde i gang igen på kun 2 timer

DIAP bliver guldpartner på The Smart Company under hi-messen

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Ny pladsbesparende RFID-læser med standardiseret forbindelse til cloud-applikationer fra Siemens

Sikringsholdere til dinskinner

Tid til at stoppe wardrobing

Søges...Sælger med teknisk forståelse!

AB JENSEN MASKINFABRIK holder åbent i sommerferien!

Ny hi-award skal sætte fokus på bæredygtighed

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Hils på din nye kollega - kontorrobotten

Vi har, heldigvis, mange forskellige opgaver

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Recirkulerende borde kan holde flowet i gang i produktionen

Mange nye HR-funktioner med seneste Dynamics 365 for Talent - Måske du alle...

Interesseret i materialeteknologi? Og testfaciliteter?

Ubro SystemPac introducerer en ny biobaseret strækfilm

Send til en kollega

0.191