23948sdkhjf

Vil brygge øl på whiskyfade

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Som mikrobryggeri må man skille sig ud fra mængden

Man skal ikke forvente at se hundredemetervis af rør i rustfrit stål og store brygtanke på det nye Munkebo Brewery. Bryggeriet bliver lige så meget bar og spisested som traditionelt bryggeri, og derfor vil den daglige ølproduktion foregå på Skanderborg Bryghus.

- Ståltanke kan man se så mange andre steder, lyder det fra medejer og brygmester Claus Christensen, der i stedet vil lade træ være det bærende visuelle udtryk i det gamle pakhus, der i forvejen råder over nogle imponerende spær og stolper i træ.



Her finder man blandt andet en bar i træ med bukkeopsatser på tappehanerne og en 250 liters vintønde fra 1841, som Claus Christensen har turneret rundt med i Nordfyns små landsbyer.

Ikke bare en gimmick
Men træ skal også være smagsgiver i bryggeriets øl. I stedet for at brygge øllet i ståltanke eksperimenterer Claus Christensen allerede i dag med at lade brygget ligge på whiskyfade, som ifølge ham afgiver smag til øllet.

Samtidig skal det give de besøgende en ekstra sanseoplevelse, når de kan gå rundt og kigge ned i tønderne med bryg.

- Er det ikke bare en gimmick?

- Nej, det kan godt smages. Der er andre bryghuse, der også brygger på træ, men ikke så mange.

Claus Christensens ambitioner stopper imidlertid ikke ved whiskyfade. Han har ligeledes planer om at brygge øl i hule egetræstammer - ligesom vikingerne gjorde det for over tusind år siden.

- Det har ikke været gjort i 1.500 år. Så der er ikke lige nogen manual at slå op i. Men der er mange, der har spurgt os, hvorfor vi ikke forsøger os med metoden, lyder det fra Claus Christensen, der allerede har eksperimenteret med processen i samarbejde med Vikingemuseet Ladby på Nordfyn.

Også når det kommer til det mikrodestilleri, som han påtænker at etablere i pakhuset, har han planer om at gå alternative veje ved at bygge det i træ. Gerne selv, hvis han kan.

- Jeg har hørt, der findes et trædestilleri i Skotland. Så det kan godt lade sig gøre.

Claus Christensen vil blandt andet destillere whisky og gin. Han har allerede været i gang med at eksperimentere med såkaldt hvid whisky lavet på vildtgær.

- Og det tegner rigtig lovende, siger han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Fiskefabrik ramt af brutal vold

Ølsnyd: To mænd idømt fængsel og bøder på 118 millioner

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.024 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Online Avis Arkiv

Aalborg får ny ølfestival

Vaffelbaroner har fart på

Cateringfirma dropper lille køkken

Økologiens paradoks: Må ikke selv fiske tang op af Storebælt

Automatisering må vente

Destilleri søger balancen mellem business og bæredygtighed

Økonomisk snusfornuft er påkrævet, hvis man vil stå tilbage, når tsunamien af nye destillerier har lagt sig

To Øl brygger på store planer for nyindkøbt fabrik

Bryggeriet To Øl har købt enorm fabrik på Sjælland og gør klar til at etablere både et bryggeri og et destilleri ... med mere

Meget mere end to øl

Bryggeriet To Øl vil være mere synligt i Danmark

Det her er de mange muligheders land

Kødfri måltidskasser giver tocifret millionunderskud

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Nu går bagerne, slagterne og fiskehandlerne sammen

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Nyt, fynsk ølsamarbejde

Ugens grin: Den modige smed

Lumsk bagtanke tager form hos Trolden

Ølbryggeri er godt i gang med at lade spiritusproduktion vokse sig stor

Hjem-Is giver igen overskud

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Indstilling til Danish Retail Award 2019

Vidste du, at EU's største cannabisplantage kommer til at ligge i Danmark?

Nye lovkrav i Polen

Byd velkommen til din nye kollega

Lille luftdyse med stor effekt

Blockchain

Vil du have den bedste kranløsning på markedet? Og skal prisen være den HELT rigtige?

Solar åbner nyt kundecenter i København

PRO-CONSTULT hjælper kunde i gang igen på kun 2 timer

DIAP bliver guldpartner på The Smart Company under hi-messen

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Ny pladsbesparende RFID-læser med standardiseret forbindelse til cloud-applikationer fra Siemens

Sikringsholdere til dinskinner

Tid til at stoppe wardrobing

Søges...Sælger med teknisk forståelse!

AB JENSEN MASKINFABRIK holder åbent i sommerferien!

Ny hi-award skal sætte fokus på bæredygtighed

Ny direktør skal sætte turbo på væksten

Hils på din nye kollega - kontorrobotten

Vi har, heldigvis, mange forskellige opgaver

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Recirkulerende borde kan holde flowet i gang i produktionen

Mange nye HR-funktioner med seneste Dynamics 365 for Talent - Måske du alle...

Interesseret i materialeteknologi? Og testfaciliteter?

Ubro SystemPac introducerer en ny biobaseret strækfilm

Send til en kollega

0.163