23948sdkhjf

Vil brygge øl på whiskyfade

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Som mikrobryggeri må man skille sig ud fra mængden

Man skal ikke forvente at se hundredemetervis af rør i rustfrit stål og store brygtanke på det nye Munkebo Brewery. Bryggeriet bliver lige så meget bar og spisested som traditionelt bryggeri, og derfor vil den daglige ølproduktion foregå på Skanderborg Bryghus.

- Ståltanke kan man se så mange andre steder, lyder det fra medejer og brygmester Claus Christensen, der i stedet vil lade træ være det bærende visuelle udtryk i det gamle pakhus, der i forvejen råder over nogle imponerende spær og stolper i træ.



Her finder man blandt andet en bar i træ med bukkeopsatser på tappehanerne og en 250 liters vintønde fra 1841, som Claus Christensen har turneret rundt med i Nordfyns små landsbyer.

Ikke bare en gimmick
Men træ skal også være smagsgiver i bryggeriets øl. I stedet for at brygge øllet i ståltanke eksperimenterer Claus Christensen allerede i dag med at lade brygget ligge på whiskyfade, som ifølge ham afgiver smag til øllet.

Samtidig skal det give de besøgende en ekstra sanseoplevelse, når de kan gå rundt og kigge ned i tønderne med bryg.

- Er det ikke bare en gimmick?

- Nej, det kan godt smages. Der er andre bryghuse, der også brygger på træ, men ikke så mange.

Claus Christensens ambitioner stopper imidlertid ikke ved whiskyfade. Han har ligeledes planer om at brygge øl i hule egetræstammer - ligesom vikingerne gjorde det for over tusind år siden.

- Det har ikke været gjort i 1.500 år. Så der er ikke lige nogen manual at slå op i. Men der er mange, der har spurgt os, hvorfor vi ikke forsøger os med metoden, lyder det fra Claus Christensen, der allerede har eksperimenteret med processen i samarbejde med Vikingemuseet Ladby på Nordfyn.

Også når det kommer til det mikrodestilleri, som han påtænker at etablere i pakhuset, har han planer om at gå alternative veje ved at bygge det i træ. Gerne selv, hvis han kan.

- Jeg har hørt, der findes et trædestilleri i Skotland. Så det kan godt lade sig gøre.

Claus Christensen vil blandt andet destillere whisky og gin. Han har allerede været i gang med at eksperimentere med såkaldt hvid whisky lavet på vildtgær.

- Og det tegner rigtig lovende, siger han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

World Food Summit under en bæredygtig hat

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.228