23948sdkhjf

Vil brygge øl på whiskyfade

Som mikrobryggeri må man skille sig ud fra mængden

Man skal ikke forvente at se hundredemetervis af rør i rustfrit stål og store brygtanke på det nye Munkebo Brewery. Bryggeriet bliver lige så meget bar og spisested som traditionelt bryggeri, og derfor vil den daglige ølproduktion foregå på Skanderborg Bryghus.

- Ståltanke kan man se så mange andre steder, lyder det fra medejer og brygmester Claus Christensen, der i stedet vil lade træ være det bærende visuelle udtryk i det gamle pakhus, der i forvejen råder over nogle imponerende spær og stolper i træ.

Her finder man blandt andet en bar i træ med bukkeopsatser på tappehanerne og en 250 liters vintønde fra 1841, som Claus Christensen har turneret rundt med i Nordfyns små landsbyer.

Ikke bare en gimmick
Men træ skal også være smagsgiver i bryggeriets øl. I stedet for at brygge øllet i ståltanke eksperimenterer Claus Christensen allerede i dag med at lade brygget ligge på whiskyfade, som ifølge ham afgiver smag til øllet.

Samtidig skal det give de besøgende en ekstra sanseoplevelse, når de kan gå rundt og kigge ned i tønderne med bryg.

- Er det ikke bare en gimmick?

- Nej, det kan godt smages. Der er andre bryghuse, der også brygger på træ, men ikke så mange.

Claus Christensens ambitioner stopper imidlertid ikke ved whiskyfade. Han har ligeledes planer om at brygge øl i hule egetræstammer - ligesom vikingerne gjorde det for over tusind år siden.

- Det har ikke været gjort i 1.500 år. Så der er ikke lige nogen manual at slå op i. Men der er mange, der har spurgt os, hvorfor vi ikke forsøger os med metoden, lyder det fra Claus Christensen, der allerede har eksperimenteret med processen i samarbejde med Vikingemuseet Ladby på Nordfyn.

Også når det kommer til det mikrodestilleri, som han påtænker at etablere i pakhuset, har han planer om at gå alternative veje ved at bygge det i træ. Gerne selv, hvis han kan.

- Jeg har hørt, der findes et trædestilleri i Skotland. Så det kan godt lade sig gøre.

Claus Christensen vil blandt andet destillere whisky og gin. Han har allerede været i gang med at eksperimentere med såkaldt hvid whisky lavet på vildtgær.

- Og det tegner rigtig lovende, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063