23948sdkhjf

Japansk ølentusiast skal stå i dansk mesterlære

Han er blevet så begejstret for Munkebo Brewerys øl, at han er kommet til Danmark for at lære at brygge nye øltyper

Han kalder sig Nemo. Og han skal i de kommende måneder lære at brygge øl via et ophold hos Munkebo Brewery.

Men Nemo, som i virkeligheden hedder Atsunori Tomimoto, er ikke bare en hvilken som helst praktikant. Han er fra Japan og er rejst hele vejen til Danmark for i de kommende måneder at lære at brygge øl på den nordiske facon hos Munkebo Brewery.

- Han er blevet så begejstret for vores øl, at han besluttede sig for at tage på et sprogkursus i engelsk og derefter komme til Odense for at lære håndværket, forklarer medejer og brygmester i Munkebo Brewery Claus Christensen, der nu deler kontor med den japanske praktikant i bryggeriets nye lokaler på Odense Havn.

Blødt vand egner sig bedst til pilsner
Atsunoi Tomimoto fortæller, at japanerne mest har tradition for at drikke de lyse pilsnertyper.

- I Japan har vi meget blødt vand, som egner sig til pilsnerbrygning, så det er mest pilsner, vi drikker, siger Nemo, der dog har ambitioner om at udvide sine landsmænds ølpræferencer.

- Jeg vil gerne introducere japanerne til andre typer som stouts og ale.

Det er blandt andet brygningen af disse øltyper, han skal snuse til under opholdet i Odense. Sideløbende skriver han en blog på japansk om sit ophold i Danmark, så der er også god brandværdi i det for det lille danske bryggeri.

- Måske kan han starte et bryggeri op i Japan i samarbejde med os. Nu må vi se, lyder det fra Claus Christensen.

Satser på eksport
Det japanske samarbejde flugter fint med Claus Christensens og hans bestyrelses ambition om at skrue yderligere op for eksporten af de nordfynske øl. Hvilket da også er en af årsagerne til, at bryggeriet har skiftet navn til et mere engelskklingende et af slagsen.

De største eksportmarkeder er i dag Norge og Sverige, men bryggeriets øl sælges så langt væk som Californien og Japan, hvor man allerede har en japansk distributør.

- Men vi vil gerne skrue yderligere op for eksportblusset, fortæller Claus Christensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093