23948sdkhjf

Japansk ølentusiast skal stå i dansk mesterlære

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Han er blevet så begejstret for Munkebo Brewerys øl, at han er kommet til Danmark for at lære at brygge nye øltyper

Han kalder sig Nemo. Og han skal i de kommende måneder lære at brygge øl via et ophold hos Munkebo Brewery.

Men Nemo, som i virkeligheden hedder Atsunori Tomimoto, er ikke bare en hvilken som helst praktikant. Han er fra Japan og er rejst hele vejen til Danmark for i de kommende måneder at lære at brygge øl på den nordiske facon hos Munkebo Brewery.



- Han er blevet så begejstret for vores øl, at han besluttede sig for at tage på et sprogkursus i engelsk og derefter komme til Odense for at lære håndværket, forklarer medejer og brygmester i Munkebo Brewery Claus Christensen, der nu deler kontor med den japanske praktikant i bryggeriets nye lokaler på Odense Havn.

Blødt vand egner sig bedst til pilsner
Atsunoi Tomimoto fortæller, at japanerne mest har tradition for at drikke de lyse pilsnertyper.

- I Japan har vi meget blødt vand, som egner sig til pilsnerbrygning, så det er mest pilsner, vi drikker, siger Nemo, der dog har ambitioner om at udvide sine landsmænds ølpræferencer.

- Jeg vil gerne introducere japanerne til andre typer som stouts og ale.

Det er blandt andet brygningen af disse øltyper, han skal snuse til under opholdet i Odense. Sideløbende skriver han en blog på japansk om sit ophold i Danmark, så der er også god brandværdi i det for det lille danske bryggeri.

- Måske kan han starte et bryggeri op i Japan i samarbejde med os. Nu må vi se, lyder det fra Claus Christensen.

Satser på eksport
Det japanske samarbejde flugter fint med Claus Christensens og hans bestyrelses ambition om at skrue yderligere op for eksporten af de nordfynske øl. Hvilket da også er en af årsagerne til, at bryggeriet har skiftet navn til et mere engelskklingende et af slagsen.

De største eksportmarkeder er i dag Norge og Sverige, men bryggeriets øl sælges så langt væk som Californien og Japan, hvor man allerede har en japansk distributør.

- Men vi vil gerne skrue yderligere op for eksportblusset, fortæller Claus Christensen.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

World Food Summit under en bæredygtig hat

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.482