23948sdkhjf

Hopballe har en helt særlig underlårsmaskine

Det er ikke kun dyrevenligt opdræt og et nyt slagteri, indehaver Brent Christensen og hans medarbejdere bruger tiden på hos den jyske kyllingeproducent Hopballe Mølle.

Også helt særlige kyllingeprodukter er en vigtig del af Hopballes strategi.

- For eksempel vil mange gourmetrestauranter gerne have hanekam. Det er en sjov, lille ting at være leverandør af.

- Og så har vi vores helt særlige kyllingetournedoser. Det er udbenede underlår, som man kan fylde med eksempelvis grøntsager. Vi har fundet en måde - og fået specialudviklet en maskine - så vi kan poppe benet ud af låret, uden at der forsvinder kød. Der bliver simpelthen bare et hul i midten, fortæller Brent Christensen.

Læs også: Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Af andre specialiteter nævner han underlår med kløer på.

Kvalitetssikring
Selve slagteprocessen med 800 kyllinger i timen betegner han som meget, meget langsom, og det er ifølge Brent Christensen en stor, stor fordel.

- Det betyder, at vi har kyllingen gennem hænderne flere gange i løbet af processen, så vi i høj grad kan kvalitetssikre. For eksempel opdager vi, hvis en kylling har fået en rift før eller efter slagtningen, eller hvis der er fjer på vingerne. Tidligere ville de nok bare køre igennem og blive pakket, eventuelt med fjer på - og det er jo superærgerligt, når man har opbygget et brand med fokus på kvalitet. Den slags har vi helt elimineret nu, siger han.

Kvaliteten omfatter også, at kyllingerne får lov at vokse langsomt, bliver opdrættet med specialfoder og er 60-80 dage, når de bliver slagtet. Det giver store kyllinger på to-tre kilo i slagtet tilstand.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop vil hjælpe grønne fødevareproducenter

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Stjernekok efter kæmpehæder: Der er håb for gastronomien

Arla sælger mere: Brandede produkter trækker væksten

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Nyhedsbrev

15.377 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle

Online Avis Arkiv

Himmerlandskød: Her er vores plan for Arla-mejeri

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Arla vil superkøle sig til nye markeder

Dansk michelinregn skal dryppe på hele landet

Nyt fødevarenetværk dyrker det lokale

Efter et år som ostedirektør: Jeg har jo Nordex på rygraden

Himmerlandskød gør klar til at udvide kapaciteten

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Kødfolk henter penge i Løvens Hule

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Randers Street Food forsinket igen

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Formstøbte membraner og bælge fra Gravlund Industrigummi

9 ting, du måske ikke vidste om det danske elmarked

Storkøkkenprojekt? - Lennart Thorson er specialist

SICK ansætter

Med få skridt kan du gøre en forskel

Hvad er farlige kemikaliers største skræk?

Kranservice

Tip #2: Succesfuld dispensering af 2-komponent materiale

Genvind op til 72% af din energi som varme

Hvad er 3D scanning?

Nu får du ekstra skarpe priser på KROGE, OPHÆNG og STATIVER!

INOXPA udbygger programmet af pulvermixere.

Komplette faldsikringssæt fra Carl Stahl A/S

Har du hørt om vores kurser i Sikker Anhugning? (VIDEO)

Sådan undgår du at fare vild mod ISO 22000:2018

Produktnyhed fås kun hos Hans Følsgaard

Tjek Pumper fra KH-Technic ApS!!

PCSCHEMATIC Cabledim: Styr på 30% og 70% reglerne

TESTO – moderne klimakamre til klima- og temperaturtest

Genvind op til 72% af din energi som varme

Forvirring omkring korrekt brandgodkendelse

State-of-the-art lagerløsninger på LogiMAT 2020

Nye greb og maskindele til fødevareproduktion

AUTOMATIONSTOGET forlader stationen!

Indstøbning af kabler hos Gravlund Industrigummi A/S

Send til en kollega

0.188