23948sdkhjf

Stigende priser på øko-kød rammer pålægsproducenter

Efterspørgslen efter økologisk svinekød er enorm, men produktionen kan ikke udvides i samme takt. Det betyder stigende råvarepriser.
Det er specielt vigtige eksportmarkeder som Frankrig, Italien og Tyskland, der efterspørger stadig mere økologisk, dansk svinekød. Det skriver Børsen.

Hos Friland, der slagter hovedparten af de danske øko-svin, har man konstateret en prisstigning på 1,10 kr. pr kg over det seneste år. Det betyder, at 1 kg økologisk svinekød i dag koster 13,50 kr. mere end 1 kg konventionelt svinekød. For et år siden var spændet 12,40 kr.

Må selv æde en del af prisstigningen
Det giver hovedbrud i den videre forarbejdning, og flere pålægsproducenter melder til avisen, at man mærker de stigende priser på råvarerne.

- De øgede priser på råvarerne er så store, at vi ikke på én gang må sende hele prisstigningen videre til kæderne. Vi selv bliver nødt til at æde en del af dem, udtaler hovedaktionær i Farre A/S – Aalbæk Specialiteter, Henry Franzen, til Børsen.

En lignende melding kommer fra Hanegal, hvor administrerende direktør Ulrich Kern-Hansen har oplevet prisstigninger på 25-30 % inden for de seneste fire uger. Disse prisstigninger kan ikke umiddelbart sendes videre til detailkæderne, da kontrakterne er skruet sådan sammen, at der kun kan korrigeres priser to gange om året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094