23948sdkhjf

Gærfabrik investerer massivt

De Danske Gærfabrikker, der i Grenaa producerer over 25.000 ton gær om året, skabte i regnskabsåret 2018/19 et overskud på 16 millioner kroner.

Det skete med basis i et højt investeringsniveau fra den canadiske ejer, gær- og bakteriegiganten Lallemand, skriver Finans.

- Vi investerer massivt for at følge med efterspørgslen. Det har vi gjort de sidste tre-fire år, og det gør vi også i indeværende finansår. Vi fortsætter med at udvide inden for gærspecialiteter, hvor vi investerer både udviklings- og i særdeleshed produktionsmæssigt, fortæller selskabets administrerende direktør, Nicolai Jensen, ifølge mediet.

Af det seneste regnskab fremgår det, at gærspecialiteter, som blandt andet omfatter tørgær til anvendelse i vinproduktion, samt gærekstrakt udgjorde cirka 80 procent af De Danske Gærfabrikkers omsætning. Bagegær udgør dermed nu kun cirka 20 procent af omsætningen.

Inden for specialiteter vokser særligt salget af gærekstrakter, der bruges som naturlig smagsforstærker i sovser, supper og vegetariske fødevarer, nævner Finans.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094