23948sdkhjf

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

Salget af varer fra den danske fødevareklynge til Rusland vokser støt og nåede sidste år op på over to milliarder kroner. Det sker trods det importforbud, som Rusland indførte for en række landbrugsvarer fra blandt andre Danmark i 2014, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Der er flere årsager til de støt stigende eksporttal, påpeger Jens Munk Ebbesen, der er områdedirektør for fødevareforhold hos Landbrug & Fødevarer:

- De danske virksomheder er rigtig langt fremme i forhold til de teknologiske løsninger inden for fødevareerhvervet. Og det er netop nogle af de varer, som russerne særligt efterspørger efter embargoen, hvor de ikke længere kan importere fødevarer udefra, og derfor har været nødt til at udvide deres egen produktion betragteligt, siger han.

Hos Foss, der laver analyseløsninger til fødevareindustrien, nævner salgsdirektør Peter Skade i pressemeddelelsen, at det går godt for Foss i Rusland:

- Rusland besidder 25 procent af klodens dyrkbare jord. Derfor er landet selvsagt et meget interessant marked for Foss og vores løsninger til fødevareindustrien. Vi har i de senere år oplevet en markant vækst i Rusland på grund af stabile markedsbetingelser, investeringsvillighed i kombination med øget fokus på kvalitet og en stigende eksport af råvarer og forarbejdede fødevarer. Det gælder inden for både korn – især hvede – og mejeri, foder og kød, fortæller han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079