Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo
Der er flere årsager til de støt stigende eksporttal, påpeger Jens Munk Ebbesen, der er områdedirektør for fødevareforhold hos Landbrug & Fødevarer:
- De danske virksomheder er rigtig langt fremme i forhold til de teknologiske løsninger inden for fødevareerhvervet. Og det er netop nogle af de varer, som russerne særligt efterspørger efter embargoen, hvor de ikke længere kan importere fødevarer udefra, og derfor har været nødt til at udvide deres egen produktion betragteligt, siger han.
Hos Foss, der laver analyseløsninger til fødevareindustrien, nævner salgsdirektør Peter Skade i pressemeddelelsen, at det går godt for Foss i Rusland:
- Rusland besidder 25 procent af klodens dyrkbare jord. Derfor er landet selvsagt et meget interessant marked for Foss og vores løsninger til fødevareindustrien. Vi har i de senere år oplevet en markant vækst i Rusland på grund af stabile markedsbetingelser, investeringsvillighed i kombination med øget fokus på kvalitet og en stigende eksport af råvarer og forarbejdede fødevarer. Det gælder inden for både korn – især hvede – og mejeri, foder og kød, fortæller han.