23948sdkhjf

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

For tre år siden sagde direktøren for den danske småkageproducent Danisa til Food Supply, at han ikke ville udelukke, at der kom en afgørelse i 2016.

Erik Bresling talte om den småkagekrig, som Danisa allerede på det tidspunkt havde ført i to år mod konkurrenten Kelsen i det juridiske system i Kina - en krig, som blandt andet handler om, hvem der må markedsføre sine produkter under navnet "Danish Butter Cookies", og hvordan emballagen må se ud.

Nu konstaterer Børsen, at slagsmålet mellem de to virksomheder raser videre, og at det endda er blevet optrappet.

Avisen skriver, at Kelsen ifølge Danisa misbruger et af Danisas firmanavne i Kina. Og i en ny stævning til Sø- og Handelsretten kræver Danisa misbruget stoppet samt en million kroner i erstatning.

Danisa-brandets danske moderselskab hedder Danish Speciality Foods, og det navn bliver også brugt i markedsføringen. Men ifølge Erik
Bresling har Kelsen siden foråret solgt småkager i Kina indpakket i en æske, som der ikke kun står Kelsen på, men også “Danish Speciality Food”.

- Det er nyt, det har vi aldrig set, og det er relativt grænseoverskridende. Og det er vi i sagens natur nødt til at gribe ind over for, siger Erik Bresling til Børsen.

Kelsen-direktør Brian Rønsholdt afviser ifølge Børsen Danisas anklager og skriver i en mail til avisen, at "Kelsen har ikke anvendt det pågældende navn".

Danisa er ejet af en indonesisk virksomhed, der i 2014 overtog Tylstrup Kager i Nordjylland - og som siden har droppet både Tylstrup-navnet og fabrikkens tidligere produktion af blandt andet kammerjunkere og andre kageprodukter for udelukkende at satse på butter cookies.

Danisa får også produceret småkager i Indonesien og omsatte sidste år for cirka to milliarder kroner. Kelsen omsatte i seneste regnskabsår for cirka det halve.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095