23948sdkhjf

Småkagekrigen fortsætter - Danisa i ny retssag

Småkageproducenten Danish Speciality Foods med fabrik ved Aalborg kom ikke kun ud af 2020 med et særdeles lille overskud - 95.000 kroner. 

Den kom også ud af året med den verserende erstatningssag mod konkurrenterne hos Kelsen i behold - en sag, som nu har verseret i det juridiske system i Kina i cirka syv år.

Den såkaldte småkagekrig handler blandt andet om, hvem der må markedsføre sine produkter under navnet "Danish Butter Cookies", og hvordan emballagen må se ud.

- Der er ikke rigtig noget nyt i sagen. Men jeg håber da, at vi snart kan få det afsluttet. Det er sjovere at bage småkager, og sådan en sag er noget åndssvagt noget at bruge penge på for begge parter, siger direktøren hos Danish Speciality Foods, der sælger sine småkager under brandet Danisa.

Berigtigelse og erstatning

Erik Bresling fortæller også, at hans virksomhed for nylig er blevet hvirvlet ind i en ny sag i Asien, denne gang i Hong Kong. 

Den handler ifølge direktøren om, at mediet Apple Daily, som i sidste måned blev tvunget til at lukke af de kinesiske myndigheder, på sin YouTube-kanal har bragt nogle særdeles ufordelagtige påstande om Danisas produkter.

- De lod blandt andet forstå, at vores produkter er "fake", og at de ikke indeholder det, der står på emballagen. En masse fejlagtige oplysninger. Jeg ved ikke hvorfor, de bragte den slags, men vi har lagt sag an og kræver en berigtigelse og en erstatning, fortæller Erik Bresling.

Han har dog ikke de store forventninger om nogensinde at se en erstatning, idet Apple Daily som nævnt - i hvert fald indtil videre - er lukket.

Sag mod Kelsen afvist

Til gengæld er en tredje retstvist som Danish Speciality Foods har brugt kræfter på, nu afsluttet:

Ifølge Danisa-folkene havde Kelsen misbrugt navnet "Danish Speciality Food" på æsker i Kina, og Danisa stævnede derfor Kelsen ved Sø- og Handelsretten og krævede misbruget stoppet samt en million kroner i erstatning.

- Men retten har afvist sagen, og vi fik ikke medhold, idet det er noget, der er foregået uden for Danmark, fortæller Erik Bresling.

Den daværende Kelsen-direktør, Brian Rønsholdt, afviste allerede før retssagen Danisas anklager og oplyste over for Børsen, at "Kelsen har ikke anvendt det pågældende navn".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.086