23948sdkhjf

Hanegals stiftere afgiver magten efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard klar med ny virksomhed

Ført solgte de 10 procent, så 10 procent mere - og nu har stifterne af den økologiske fødevareproducent Hanegal, ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, solgt majoriteten af deres aktier i virksomheden.

Det oplyser Hanegal i en pressemeddelelse.

Det nyoprettede selskab Future Food Invest ejer fra 1. juli 60 procent af Hanegal-aktierne. I spidsen for Future Food Invest står Michael Vadgaard Jørgensen og Søren Hansen, som også ejer investeringsselskabet H og V Invest. Dét selskab købte for godt et år siden 10 procent af aktierne i Hanegal, og nu har Michael Vadgaard Jørgensen og Søren Hansen så sikret sig yderligere 50 procent af Hanegal.

I samme forbindelse øger Hanegal-direktør Cees Kuypers, som har været medejer siden 2017, sin andel fra 10 til 15 procent via selskabet Kamelgården ApS

Dermed kommer Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard ned på at eje 25 procent af Hanegal, som de stiftede for godt 25 år siden. Deres ejerandel er placeret i selskabet Organic Future.

Som led i skiftet af aktiemajoritet fratræder bestyrelsesformand Thomas Bagge Olesen, og Michael Vadgaard Jørgensen indtræder som ny formand. Også Fie Graugaard forlader bestyrelsen og bliver erstattet af Søren Hansen.

- Hanegal er et af de absolut stærkeste varemærker inden for økologi og sund fødevareproduktion. Vi glæder os meget til at udvikle virksomheden yderligere med det store potentiale, vi ser i både Danmark og i udlandet, siger Michael Vadgaard Jørgensen.

Klar med ny virksomhed
Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard fortsætter i Hanegal med udvalgte ansvarsområder samt bestyrelsesarbejde.

Derudover har de etableret en ny virksomhed med navnet Organic Plant Protein. Den har som mission at "fremme omstillingen til et mindre kødforbrug ved at udvikle nye planteproteiner, som både er velsmagende og har en struktur og konsistens, der gør dem egnede til at erstatte kødet i traditionelle kødprodukter som pålæg, pølser og middagsretter", hedder det i pressemeddelelsen.

- Dermed vil det nye selskab også understøtte Hanegals målsætning om, at andelen af plantebaserede produkter skal øges markant i de kommende år. Hanegals bestyrelse har netop besluttet, at 85 procent af virksomhedens produkter skal være plantebaserede i 2030, konstaterer virksomheden

- Det er vigtigt for os, at vi nu kan videregive ansvaret for Hanegals videre færd til nogen, som vi tror på kan udvikle virksomheden med samme værdigrundlag som Ulrich og jeg har arbejdet for så længe – og salget af aktierne giver os samtidig mulighed for at stifte en ny virksomhed med en vigtig mission, siger Fie Graugaard.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Madklubben-stifter hædret med pris

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Laksestykker og skinke kaldt retur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.252 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Is-producent flytter og får mere plads

Online Avis Arkiv

FSG Foods bygger nyt domicil

Unibrew i fin form

Testcenter åbnet med et brag

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

Mille Food må igen eksportere til Kina

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Carlsberg dropper fodbold-EM

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

82 unikke kombinationer af reoler til Novozymes

Præisolerede PE rør med spirokappe fra Nordic Pipe ApS

Jul i Aalborg Zoo

Hvor går man hen, når produktionen står stille?

Gravlund Industrigummi A/S tilbyder sprøjtestøbning

NYHED: Unikke Rundsling til 'Heavy Lift' fra Hampidjan

Process Engineering er igen kåret som én af Danmarks Bedste

Gør op med produktionsindustriens barrierer for at etablere

Ny Lamelvakuumpume med trykregulering

Siemens Simatic automationsløsninger – reducér to licenser til én combo-licens

Ara-el præsenterer ATyS S

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Findes den ultimative kompressor?

Vind en Dynello Accu Winder - Fyns Kran Udstyr

Tjek om din elpris er god

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Temaeftermiddag

Nye frekvensomformere fra ABB sikrer vand til lidt af hvert

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ringspann® præcision

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Send til en kollega

0.163