23948sdkhjf

Hanegals stiftere afgiver magten efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard klar med ny virksomhed

Ført solgte de 10 procent, så 10 procent mere - og nu har stifterne af den økologiske fødevareproducent Hanegal, ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, solgt majoriteten af deres aktier i virksomheden.

Det oplyser Hanegal i en pressemeddelelse.

Det nyoprettede selskab Future Food Invest ejer fra 1. juli 60 procent af Hanegal-aktierne. I spidsen for Future Food Invest står Michael Vadgaard Jørgensen og Søren Hansen, som også ejer investeringsselskabet H og V Invest. Dét selskab købte for godt et år siden 10 procent af aktierne i Hanegal, og nu har Michael Vadgaard Jørgensen og Søren Hansen så sikret sig yderligere 50 procent af Hanegal.

I samme forbindelse øger Hanegal-direktør Cees Kuypers, som har været medejer siden 2017, sin andel fra 10 til 15 procent via selskabet Kamelgården ApS

Dermed kommer Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard ned på at eje 25 procent af Hanegal, som de stiftede for godt 25 år siden. Deres ejerandel er placeret i selskabet Organic Future.

Som led i skiftet af aktiemajoritet fratræder bestyrelsesformand Thomas Bagge Olesen, og Michael Vadgaard Jørgensen indtræder som ny formand. Også Fie Graugaard forlader bestyrelsen og bliver erstattet af Søren Hansen.

- Hanegal er et af de absolut stærkeste varemærker inden for økologi og sund fødevareproduktion. Vi glæder os meget til at udvikle virksomheden yderligere med det store potentiale, vi ser i både Danmark og i udlandet, siger Michael Vadgaard Jørgensen.

Klar med ny virksomhed
Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard fortsætter i Hanegal med udvalgte ansvarsområder samt bestyrelsesarbejde.

Derudover har de etableret en ny virksomhed med navnet Organic Plant Protein. Den har som mission at "fremme omstillingen til et mindre kødforbrug ved at udvikle nye planteproteiner, som både er velsmagende og har en struktur og konsistens, der gør dem egnede til at erstatte kødet i traditionelle kødprodukter som pålæg, pølser og middagsretter", hedder det i pressemeddelelsen.

- Dermed vil det nye selskab også understøtte Hanegals målsætning om, at andelen af plantebaserede produkter skal øges markant i de kommende år. Hanegals bestyrelse har netop besluttet, at 85 procent af virksomhedens produkter skal være plantebaserede i 2030, konstaterer virksomheden

- Det er vigtigt for os, at vi nu kan videregive ansvaret for Hanegals videre færd til nogen, som vi tror på kan udvikle virksomheden med samme værdigrundlag som Ulrich og jeg har arbejdet for så længe – og salget af aktierne giver os samtidig mulighed for at stifte en ny virksomhed med en vigtig mission, siger Fie Graugaard.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Torvehallerne til stadeholder: Stop med at sælge foie gras

Stor oliebrand standser produktionen hos ingredienskæmpe

Onsdag aften måtte syv brandværn rykke ud til en stor oliebrand hos ingrediensvirksomheden Essentia. Nu står produktionen stille på fabrikken i Gråsten

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

Det bliver i familierne: Micro Matic på nye hænder

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVSer betyder færre nye virksomheder

Fødevare mistænkes for at stå bag sjælden type salmonella

Nyhedsbrev

15.070 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

Online Avis Arkiv

TripleNine i stor millioninvestering

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Aasted åbner afdeling i USA

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Tilslut Ex komponenter korrekt!

Gratis GS1 online basiskursus

Ara-el præsenterer ATyS S

Udskæring af kage - Salicath ApS

Afsværing, afspækning eller afhinding af kød

40 fods støjdæmpet container med opsamlingskar

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

Verdens mindste Vision Sensor

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Derfor er DiaLabXpo et besøg værd

Ferie? Bare rolig - vi er her hele sommeren.

ATyS d M fra Socomec

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Send til en kollega

0.15