23948sdkhjf

HI 2011: ELEMENT TopControl med positioner og PID-regulator

Reguleringsventiler bliver stadigt vigtigere og anvendes i stort omfang til optimering af processerne i produktionsanlæg.
Reguleringsventiler tilbyder en vigtig og intelligent indflydelse på flowet i rørsystemer. Ændring i flowet kan med fordel bruges til mange procesvariabler, som fx kontrol af temperatur, tryk, niveau og selvfølgelig flow.

I et processystem kommer reguleringsventilerne direkte i kontakt med mediet, såvel selve produktet som vand, kemi, damp, eller forskellige gasarter og luft. Det kan være almindelige industriapplikationer eller sanitære og hygiejniske opgaver. Bürkerts reguleringsventiler kan findes i alle applikationer.

Bürkert har 2 serier aktuatorer
Både Classic og ELEMENT-aktuatorerne leveres i forskellige størrelser, tilpasset den valgte procesventil: Classic, type 27xx, der er den velkendte sorte aktuator i solid plast (PPS). Element, type 23xx, der er den nye serie designet til de nye top-units, og som har samme hygiejniske, robuste og elegante udtryk som de nye ELEMENT top controllere.

TopControl
TopControl leveres i flere udformninger og kan monteres på såvel Classic-serien som på ELEMENT-serien, og TopControl 8692 er en positioner, der er velegnet til brug selv i barske omgivelser.

TopControl findes også som procesregulator (type 8693) med PID og direkte sensorindgang (temperatur, tryk, niveau og flow) og automatiseret parameterisering. Type 8693 er den ideelle løsning for decentral proceskontrol med feedback til kontrolsystem.

Alsidig og økonomisk
Med sin intelligente positioner gør Bürkert fuld brug af 3-leder-teknologi. Dette gør den nye positioner betydeligt billigere end tilsvarende enheder baseret på 2-leder-teknologi. Den er velegnet til både dobbelt-virkende og enkelt-virkende aktuatorer.

Positionernes store fleksibilitet med styreluft, der går fra 1,4 til 7 bar og helt fra 7 til 100 Nl/min. eller 150 Nl/min. gør TopControl 8692 yderst alsidig, så kunderne kan reducere deres lager af forskellige positionere til et minimum. Dette er dog ikke den eneste måde, hvorpå type 8692 hjælper med at spare penge. Driftsomkostningerne reduceres også, fordi ingen luft forbruges, når positioneren har fundet sit setpunkt.

Brugervenlig betjening
Positioner type 8692 kan nemt betjenes via en stor baggrundsbelyst grafisk skærm, og den har et omfattende udvalg af funktioner. Menuen på TopControl 8692 betjenes via 4 taster. Brugerfladen er baseret på den afprøvede og testede Bürkert-teknologi, som også anvendes på Bürkerts SideController. Bürkerts reguleringsventiler kan således bruge den samme logik for alle typer positionere og regulatorer. Dette gør den daglige drift langt mere effektiv.

Fleksibilitet der til fulde lever op til alle kunders krav
TopControl 8692 er en standard positioner (4-20mA), og 8693 er procesregulator, der også leveres med Profibus DP-V1-forbindelse. Derudover findes TopControl i versionen 8694, der også er en positioner, men en blindugave (uden display).

TopControl 8692 og TopControl 8693 tilbyder begge fleksible muligheder for optimering af funktioner tilpasset den aktuelle applikation. Decentral intelligens med en klar og transparent forbindelse med kontrolniveau og proces er en meget vigtig del af ELEMENT-designet.
I dette kompakte system tilbydes blandt andet en komplet funktionel procescontroller med en avanceret proces-TUNE, som tilpasses den konkrete reguleringsventils funktion, fx close tight, omvendt signal, frit programmerbar karakteristik og split range.

Det er helt ukompliceret at opgradere systemet, og det er intuitivt og let at konfigurere. Bürkert tilbyder gerne hjælp ved første opstart.

Ny ELEMENT TopControl
En af de helt store fordele ved anvendelse af den nye ELEMENT top unit er den intelligente løsning med et let overtryk fra styreluften. Det lette overtryk er både i TopControl og i aktuatorens fjederkammer. Det bevirker, at der ikke dannes kondensvand hverken i TopControl eller i aktuatorens fjederkammer, og der kommer heller ikke omgivelsesluft i fjederkammeret. Procesventilen kan derved monteres direkte i såvel fugtige som aggressive omgivelser uden problemer med korrosion eller andre utilsigtede driftsforstyrrelser.

Når TopControl anvendes sammen med ELEMENT-serien, er der ingen udvendige slangeforbindelser, fordi systemet er designet således, at alle interne slangeforbindelser er integreret i aktuatoren og i TopControl.

Når Classics aktuator anvendes, opnås samme tæthed og overtryk med korte slanger udvendigt på aktuatoren.

Bürkert-Contromatic A/S udstiller på stand nummer M9466.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078