23948sdkhjf

Restprodukt fra øl kan nu blive til fødevarer

Den københavnske virksomhed Circular Food Technology (CFT) har opfundet en metode til i stor stil at producere fødevarer af mask, som er restproduktet fra ølbrygning.

Det skriver Børsen.

- Vores kerneprodukt er mel, vi isolerer fra masken, og det har et meget højt proteinindhold på 20-22 procent samt et højt indhold af kostfibre, fortæller CFT-direktør Aviaja Riemann-Andersen til avisen.

Hun forventer, at CFT har produktionsapparater i fem lande inden for fem år. Produktet skal efter planen sælges engros til bagere og restauranter samt i detailhandelen fra september.

Virksomheden med p.t. seks fuldtidsansatte blev etableret i maj sidste år og har i øjeblikket en fabrik, der kan forarbejde omkring tre ton mask om dagen. Det giver dagligt 700 kilo mel, nævner Børsen.

CFT modtager mask fra Nørrebro Bryghus og laver mel af mask fra både pilsner, stout, IPA og whisky. Derudover producerer virksomheden færdigvarer som chips og kiks i samarbejde med andre fødevareproducenter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078