23948sdkhjf

Danish Crown vil placere nyt slagteri i Holsted

Det bliver Holsted i Vejen Kommune, der kommer til at lægge grund til, hvis Danish Crown vælger at etablere et nyt kreaturslagteri Danmark.
Danish Crown et skridt tættere på nyt kreaturslagteri.

Efter måneders omfattende analyse har Danish Crown nu lagt sig fast på den geografiske placering af et eventuelt nyt kreaturslagteri.

- Det har været meget positivt at opleve den store interesse fra kommuner over hele landet, og derfor har vi også været grundige i vores overvejelser. Men der er rigtig mange faktorer, der spiller ind i sådan et regnestykke, og analyserne peger på, at Vejen er det bedste bud, siger direktør i DC Beef Lorenz Hansen.

300 nye arbejdspladser
Der er tale om en investering på godt en halv mia. kr. i danske industriarbejdspladser, og undervejs i processen, som blev skudt i gang i marts i år, har mange kommuner budt sig til at for at sikre de 300 arbejdspladser, der kan blive tale om. Men ikke kun grund og beliggenhed er vigtige – også økonomi i indtransport, spildevandsbehandling og en lang række andre ting er blevet vurderet nøje.

- Danish Crowns beslutning om at placere et moderne kreaturslagteri i Vejen Kommune er en sejr for hele regionen. Når så stor en virksomhed vælger at placere sig i Danmarks strategiske kryds, vil det smitte positivt af mange steder. Det viser, at vores kommune er værd at investere i, og at vi også rummer de store virksomheder, siger borgmester i Vejen Kommune Egon Fræhr (V).

Sideløbende med forhandlingerne har Vejen Kommune fået mulighed for at erhverve grunden i Rødding, hvor Danish Crown tidligere havde en opskæringsafdeling.

Danish Crowns bestyrelse forventes at træffe den endelige beslutning om, hvorvidt Danmark skal have et nyt kreaturslagteri i løbet af foråret 2012. Det er blandt andet afgørende for den endelige afgørelse, at der kan etableres en konkurrencedygtig omkostningsstruktur.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093