23948sdkhjf

Konkursrekord dækker over gode nyheder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Starten af juli varslede nye data på antallet af konkurser i dansk erhvervsliv, og endnu engang blev der sat konkursrekord med 4.450 konkurser i første halvår af 2019 mod 3.322 i første halvår af 2018. Tendensen med et stigende antal konkurser fortsætter dermed.

I forhold til lavpunktet i tredje kvartal 2015 er der på blot fire år reelt tale om en tredobling af antallet af konkurser. Men bag konkursrekorden gemmer sig en god nyhed, påpeger Kent Nielsen fra eStatistik, der har kigget nærmere på tallene.

- Konkurstallets himmelflugt skyldes i overvejende grad én ting – såkaldte nulvirksomheder, der bedst kan beskrives som virksomheder, der ganske vist eksisterer på papiret, men som ikke har nogen nævneværdig aktivitet. Ingen ansatte og en omsætning under en million kroner. Ser vi nærmere på tallene, tegner der sig et tydeligt billede af, at nulvirksomheder er hovedårsagen til de skyhøje konkurstal, mens konkurser i reelt aktive virksomheder ligger på et konstant niveau, siger administrerende direktør i eStatistik, Kent Nielsen.

I andet kvartal 2019 stod nulvirksomhederne for 70 pct. af alle konkurser. Nulvirksomhederne havde en gennemsnitlig omsætning året før konkurs på 55.000 kr.

Gode nyheder fra byggeriet
Byggeriet er en af de brancher, som kan hente gode nyheder ved at kigge dybere i konkurstallene, fortæller direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen:

- Ser du på det samlede antal konkurser i byggeriet, har der siden 2015 været en stigende tendens, hvilket umiddelbart ligner dårlige nyheder for en branche, der set udefra har fuldt blus under kedlerne. Men den stigning er altså drevet af nulvirksomhederne. Ser du alene på de reelt aktive virksomheder i branchen, så er der gode nyheder at finde. Antallet af reelle konkurser har nemlig været faldende det seneste år, siger Tom Vile Jensen.

Færre reelle konkurser end for 10 år siden
Ser vi – på tværs af alle brancher - 10 år tilbage på andet kvartal 2009, er konkurstallet i reelt aktive virksomheder er faldet med 28 pct. i perioden.

Faldet er sket over en bred kam i alle brancher, men nogle brancher udmærker sig ved at have markant færre konkurser nu end for ti år siden.

Et eksempel er, som nævnt, ”Bygge og anlæg”, hvor antallet af konkurser hos aktive virksomheder fra andet kvartal 2009 til andet kvartal 2019 er faldet 41 pct. Et andet eksempel er ”Finansiering, ejendomshandel mv.”, hvor antallet af konkurser hos aktive virksomheder er faldet med 82 pct. de sidste ti år.

Der er også nogle få brancher, hvor konkurstallet hos aktive virksomheder er steget i de sidste ti år. Et eksempel er ”Hoteller og restauranter”, der har haft en konkursvækst på 40 pct.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Nyhedsbrev

15.117 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

World Food Summit under en bæredygtig hat

Online Avis Arkiv

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Antallet af slagtninger styrtdykker

Food Festival får food-konkurrence

Flere mejerier vil lave planteprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Defco-familie får lov at blive efter salg

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Webinar: Værktøj til let og effektiv konfigurering af dit automationsprojek...

Send til en kollega

0.186