23948sdkhjf

Finurlig asparges-likør blev til eddikeprojekt

Likørproducenten Westjysk Smag i Finderup udvider deres sortiment. Nu kan du prøve en eddike med æble og gran, og alle deres råvarer kommer fra baghaven. 

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern (dbrs.dk). 

Det ses allerede på deres emballage, hvilken type firma, der er tale om. “Westjysk Smag - Ting tar’ tid”. De laver deres produkter ud fra eksperimenter og med stor tålmodighed. 

Tålmodighed og eddikemor
Deres nye eddiker er baseret på de likører, de allerede sælger, hvor eddikerne har fået lov til at stå i tre år og til sidst er blevet tilsat eddikemor.

Det startede med en underlig asparges-likør, som de ikke rigtig synes fungerede. Det samme med likøren med gulerod. 

- Vi lod likøren stå i tre år, så den fik den eddikesmag, og nu smager den bare hammergodt. Så Benny sagde, at det er det, vi skal gøre med andre likører også. Så det gjorde vi. Det er ham, der er hjernen bag det hele, siger hun til dbrs.dk.

Mækebøtte- og jordbær-eddike på vej
Graneddiken er sød og kan bruges direkte fra flasken til en salat eller til at gratinere fisk eller østers. Æbleeddiken er syrlig og mere til madlavning, hvor man steger i det eller hælder det på panden og laver et opkog. 

I løbet af et par måneder kommer der tilmed en mælkebøtteeddike og lidt senere en jordbæreddike.

I forbindelse med udvidelsen af sortimentet holder Westjysk Smag såkaldt åbent bryggeri den 24. august, hvor de åbner dørene til bryggeriet. Her vil de fortælle, hvordan de laver deres likører og eddiker og så byder de på en kop kaffe.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063