23948sdkhjf

Glæde og skuffelse over slagteriplacering

Reaktionerne på Danish Crowns beslutning om at placere et nyt, topmoderne slagteri ved Holsted spænder bredt.
Danish Crown offentliggjorde i går, at et nyt slagteri til en halv milliard vil blive placeret Holsted i Vejen Kommune, hvis byggeriet realiseres.

Valget faldt på Vejen Kommune, som var i konkurrence med 8 andre kommuner, da placeringen er god i forhold til motorvej og kommunen har gunstige rammebetingelser.

Borgmester i Vejen, Egon Fræhr, er forståeligt glad for udsigterne til de mange nye arbejdspladser. Han giver overfor TV2 Syd udtryk for, at han forventer slagteriet vil få stor betydning for både Vejen Kommune og hele regionen.

Lukninger rammer endnu hårdere
Med det nye slagteri samler Danish Crown aktiviteter og 300 arbejdspladser, så kreaturslagterierne i Tønder og Holstebro samt udbeningsafdelingerne i Skjern og Fårvang lukkes.

For Ringkøbing-Skjern er det lig med et tab af 160 arbejdspladser, hvorfor kommunen også arbejdede på at få det nye slagteri. Kommunens 2 foreslåede placeringer blev dog fravalgt.

- Det beklager jeg selvfølelig meget. Vi har lagt megen energi i at pege på tre gode placeringer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men må konstatere, at Danish Crown valgte en anden, siger borgmester Iver Enevoldsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, men ønsker ikke at kommentere beslutningen yderligere uden at høre mere fra slagterikoncernen.

Skuffelsen går igen i Herning Kommune.

- Jeg er ærgerlig over, at vi ikke fik slagteriet til området, da der for tiden er brug for arbejdspladser med produktionsarbejde, siger borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, til aoh.dk.

Han understreger dog, at arbejdet med at der i fremtiden vil blive gjort en lignende indsats for at få lignende arbejdspladser til kommunen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094