23948sdkhjf

Kinesere investerer stort i fynsk fabrik

Kinesiske børn skal næres af økologisk, dansk modermælkserstatning. Det er resultatet af en aftale mellem en dansk partner, en kinesisk partner og fødevareproducent Fibros i Ebberup på Fyn. Det skriver tv2.dk.

Efter en fødevareskandale i Kina, den såkaldte melaminskandale, har kinesiske virksomheder set sig om efter passende steder at få fremstillet den livsvigtige erstatning.

- Vi kan mærke og lugte lykken
Aftalen er et samarbejde mellem Fibros og det kinesiske selskab Engnice, hvis datterselskab Wellungo Nutrition har kontor i Aarhus.

- Vi havde kigget os omkring i hele verden. Vi havde været i New Zealand, i Frankrig, i Tyskland og til sidst kom vi her til Danmark. Vi kan mærke og lugte lykken. Vi kan også mærke kvalitetskontrollen i dette land. Derfor vil vi så gerne placere forarbejdningen af produkterne, før de er klar til markedet, her, siger Richard Li, der er administrerende direktør i Wellingo Nutrition.

Der skal eksporteres modermælkserstatning for 300 mio. kr. Den fynske virksomhed har fået et lån af den kinesiske partner på 2,5 mio. euro, som først afdrages, når produktionen af deres produkter begynder. Der afdrages 0,2 euro for hver af de 12.500.000 dåser, som kontrakten lyder på.

Byggeri til 80 mio. kr. 
Fipros skal stå for forarbejdningen af den økologiske mælk, som leveres af Dairy of 1888, der er et eksportbrand under Them Andelsmejeri.

En del af pengene gået til den nye fabrik, der koster 80 mio. kr. og byggeriet er i fuld gang.

Bygningen bliver på omkring 2200 kvadratmeter og står klar til december i år og vil være klar til produktion i løbet af januar næste år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078