23948sdkhjf

Ticans nye direktør har brug for flere ansatte

| Af Lone Lærke Krog, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie
Det kan godt være, fødevareministeren taler om, at vi skal spise mindre kød, men det får ingen indflydelse på strategien hos Tican Fresh Meat, hvis hovedsæde ligger i Thisted.

- Vores plan er at modtage 300.000-400.000 grise mere årligt, siger Niels Jørgen Villesen.

Han er tiltrådt som administrerende direktør i maj og har derfor netop rundet 100 dage på posten. Men han har ikke brugt tid på opvarmning. Han har været klar til drible med bolden fra dag ét, idet han har siddet i ledelsen siden 1998, først som økonomichef og så som økonomidirektør.

- Jeg kender stort set næsten hvert et hjørne, siger han.

Tiderne er gunstige for dansk svineproduktion i øjeblikket. For verdensmarkedsprisen på svinekød har været stigende i et stykke tid.

Det skyldes, at Kina, der i forvejen stod for halvdelen af den samlede svineproduktion i verden, har problemer med svinepest, og derfor er produktionen der faldet med 20 procent.

Danmark, der sender 95 procent af sin svinekødsproduktion ud på verdensmarkedet, kan drage fordel af situationen, idet Kina sammen med Tyskland er blandt de største modtagere af dansk svinekød - mængdemæssigt.

Tican har en markedsandel på cirka 20 procent, og har endda formået at skrive kontrakter med flere leverandører de seneste måneder.

Planen er nu at øge kapaciteten i Thisted.

I de kommende måneder skal der ske en opdatering af slagtekæden, idet der investeres 30 millioner kroner i udskiftning af maskiner. Alligevel bliver der brug for flere folk.

- Der kommer lidt flere ansatte. Det er nødvendigt med de kontrakter, vi har tegnet, siger Niels Jørgen Villesen.

Mangel på folk
Netop rekruttering af medarbejdere er en af de opgaver, som Niels Jørgen Villesen har fokus på som ny leder.

- Det er en udfordring at skaffe folk, konstaterer han.

Med den stigende automatisering bliver der også brug for nye kompetencer.

- Vi har brug for en del procesoperatører og folk, der kan noget inden for it-teknik og fødevaresikkerhed. Men vi skal stadig bruge folk med kniv, understreger Niels Jørgen Villesen.

30 procent af medarbejderne på slagteriet i Thisted - og 70 procent på slagteriet i Brørup - er udlændinge.

- Adgangen til udenlandsk arbejdskraft er vigtig, fastslår Niels Jørgen Villesen.

Omstillingsparate
Han fortæller i øvrigt, at de seneste tre år efter ejerskiftet - og en fusion med slagteriet i Brørup - har været en test for medarbejderne, som de har klaret til UG.

- Hvis du vil have omstillingsparate medarbejdere, så skal du kigge til Tican. De har virkelig taget fra og performet, siger han.

Tican i Thisted havde tidligere en afdeling, der udbenede skinker. Dette arbejde er nu flyttet til Tyskland, I Thisted arbejdes der med midterdelen af grisen.

Højværdieksporten går til lande som Japan og Australien.

Testproduktion
Tican er i øvrigt ved at udvide med en Japan-afdeling på 1. sal i Thisted, hvor der laves halvfabrikata og ”slicede produkter”.

Foreløbigt er det en testproduktion.

- Budskabet er, at de gerne vil have lidt mere forædlede produkter i Japan, siger Niels Jørgen Villesen.

Et andet fokusområde for direktøren er den gode service over for leverandørerne.

Det handler om at afhente grisene på bestemte tidspunkter, være fleksibel i vægtintervallet - og frem for alt betale en god pris.

- Vore leverandører behøver ikke at vente på restbetaling. Vi betaler løbende 80 øre mere end Danish Crown, oplyser han.

I øjeblikket betales 11,40 kroner pr. kilo.

Det er kun et halvt år siden, at svinepriserne var tre kroner lavere end i dag, og krisen har aflivet en del svineproducenter (6-7 procent på landsplan). De svinebrug, der er tilbage, er til gengæld større.

Tican slagter 3,6 mio. grise om året og forventer at vækste.

Slagteriet modtager økologisk svinekød, men det er en forsvindende lille del.

Kun få øko-grise
De 300-400 grise, der leveres om ugen fra landmænd i Thy, kan slagtes på 20 minutter.

Dyrevelfærd er til gengæld noget, der lægges vægt på hos forbrugerne i hele verden.

- Der er store krav, og selvfølgelig flytter vi os. Men vi skal huske, at vi i Danmark er langt i forhold til dyrevelfærd. Ellers var det heller ikke rentabelt, pointerer Niels Jørgen Villesen.

Konkurrenten Danish Crown har netop lanceret nyheden om at ville sende plantebaserede burgere ud til forbrugerne i løbet af få måneder.

Den vej vil Tican ikke gå - ej heller Tönnies-koncernen, som Tican er en del af.

Ingen kødfrie pølser
- Vi laver selvfølgelig det, som kunderne vil have. Men vi kommer ikke til at producere veganske pølser, fastslår Niels Jørgen Villesen med et smil - og pointerer, at kød er en naturlig del af en sund og nærende kost.

Brexit er ikke noget, der fylder meget hos Tican. For eksporten til England er allerede reduceret.

- Vi håber, det går gelinde, men vi har lavet planer, der tager højde for en hård brexit, siger Niels Jørgen Villesen.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

En æra er slut: Jorgensen skifter direktør

Ørbæk Bryggeri kan nu bruge ølbobler i sodavand

Corona har drevet tv-kok til konkurs

Ny, stor spiller på markedet for æg

Slagterikontrol: Ansatte med temperatur på knap 37,8 grader skal svare på spørgsmål

Fødevarefolk kan igen få gratis hjælp til at slå igennem i Indien

Nyhedsbrev

15.578 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Lavere salg under corona har kostet Heineken milliarder

Online Avis Arkiv

Yderligere 18 ansatte er smittet på slagteri

Vestfyen tilbagekalder sodavand

Aqua d'Or med rekordstort overskud

1

Nordjysk isproducent vil overveje "Kæmpe Eskimo"

Kartoffelmel: Landmænd vil lave ny fabrik til en halv milliard

Sommerens rokader i bestyrelser og direktioner

Smitteudbrud vokser på slagteri i Ringsted

Fordobling af smittede på slagteri: 32 testet positive

Nyt koncept: Fastfoodkæde vil give halv pris til abonnenter

Coop har hjulpet 120 små fødevarevirksomheder med ny salgskanal

Hanegal køber op på færdigret-markedet

Rugbrød tilbagekaldt efter fund af mug

Efter skandale-omtale: Burger Shack ansætter kvalitetschef

900 Danish Crown-medarbejdere skal hver coronatestes syv gange

Flensted har sagt farvel til 50 medarbejdere

Smittetal stiger på slagteri, der nu får eget testcenter

Medie: Cateringfirma vil fyre 400 i Københavns Lufthavn

Lukkede restauranter koster McDonald's milliarder

Pizzakit er kaldt retur efter fund af metalstykker

Ægtepar laver nu smukke ispinde på Bornholm

Unibrew kæmper med at lave øl nok

Danish Crown klar til at droppe transportfirma ved dom

Efter udnyttelse af kinesiske kokke: Stadig ingen kontrol

Gryderet med luft er kaldt retur

Så er den gal igen med Hard Rock

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er du kunde hos os?

Kåret som en af Tysklands største virksomheder

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Ultralydssensor i robust design

Fang dine ætsende væsker før de får fat i din pengepung

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Husk at du kan bestille & hente udstyr hos vores afdelinger

Hvordan hænger effektivitet og lagerautomater sammen?

Møllen maler helt af helved’ til…

Nyansættelse

Derfor er vores S30 løfteåg noget helt unikt!

Sundt indeklima

Ny flowsensor fra EGE-Elektronik

ADR Dokument

Optimal beluftning af sandfælder med den rette teknologi

RASCH forhandles af Salicath ApS

ADR-IMDG Dokumentation

Mangler du en el-motorer til din næste applikation?

Få mere viden om løftemagneter - gratis webinar

MSA

Ikke to dage er ens, når man arbejder hos os

Nye CNC maskiner

Kan dine temperaturfølsomme medier holde varmen?

Modtager du vores nyhedsbrev?

Få succes med produktionsstyring

Send til en kollega

0.156