23948sdkhjf

Hurtige besparelser med nyt slagteri

Danish Crowns nye slagteri Holsted genererer allerede efter ét år driftsbesparelser.
Danish Crown’s nye kreaturslagter i Holsted bliver en investering til omkring en halv milliard kroner.

Men på trods af de betragtelige udgifter til renter og afdrag på lånene, så dækkes de rigeligt ind ved de besparelser, som et nyt super-slagteri kommer til at give. Det viser slagterigigantens beregninger.

- Når vi regner på totaløkonomien i det her projekt, så sætter vi nogle meget realistiske forudsætninger ind grænsende til det pessimistiske. Derfor er vi også ret sikre i vores sag, når vi siger, at en eventuel opførsel af det nye slagteri ikke kommer til at belaste andelshaverne økonomisk – tværtimod, siger direktør i DC Beef Lorenz Hansen, som tilføjer, at de eksisterende anlæg ikke ville kunne nå samme effektivitet som det nye slagteri, selv hvis de moderniseres.

Beregner med udgifterne
Ifølge Danish Crowns egne beregninger kommer andelshaverne ikke til at mærke nybyggeriet, idet der er sparet egenkapital på baggrund af sidste års gode resultat, så der er penge til indkøringen. Samtidig vil rationaliseringsgevinsten dække udgifter til renter og afdrag.

Rationaliseringsgevinsterne slår ifølge beregninger igennem allerede efter 2 år. Det meddeler slagteriet vil komme andelshaverne til gode gennem en højere notering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094