23948sdkhjf

Højt skum på Unibrew-regnskab

Overskuddet stiger fortsat hos Royal Unibrew, som netop har fremlagt halvårsregnskab.
Royal Unibrew havde i 2. kvartal en nettoomsætning på 1,738 mia. kr., hvilket er 7 % mindre end samme periode i 2010. Faldet skyldes frasalg af aktiviteter i Polen og Caribien, så organisk steg nettoomsætningen i 2. kvartal og var i 1. halvår uændret i forhold til 2010.

I forhold til sidste år steg resultatet før finansielle poster (EBIT) i 1. halvår med 46 mio. kr. til 198 mio. kr. Efter skat var halvårets overskud på 128 mio. kr. mod 70 mio. kr. i 1. halvår 2010.

- Vi har generelt fastholdt vores markedsandele i 1. halvår trods hård konkurrence på alle markeder. Det skyldes blandt andet, at vi opretholder vores fokus på innovation og styrkelse af vores markedsposition, siger Henrik Brandt, CEO og fortsætter:

- Den positive resultatudvikling understøtter realiseringen af vores langsigtede finansielle mål. Efter at have gennemført de større strukturelle ændringer af virksomheden – senest med salget af vores ejerandel i Solomon Breweries – har vi nu mulighed for at koncentrere os fuldt ud om at udvikle vores kerneaktiviteter og sikre gennemførelse af de hovedprioriteter, som vi har sat for 2011. Vi er godt på vej mod målet på alle områder.

Bryggeriet har i løbet af 2. kvartal introduceret en række nye tiltag, herunder forbrugerengagerende kampagner samt lancering af nye brands, produktvarianter og emballage, på hovedmarkederne.

Forventningen fastholdes - lige
Forventningerne for 2011 fastholdes, men grundet usædvanligt dårligt vejrlig i starten af 3. kvartal samt en vis forbruger tilbageholdenhed, specielt i Italien, præciseres forventninger til nettoomsætning og resultater at ligge i den nedre del af de intervaller, der tidligere er udmeldt.

Økonomisk forventer bryggeriet en nettoomsætning på mellem 3,4 og 3,55 mia. kr. EBITDA ventes at ligge i intervallet 575-625 mio. kr., forventningen er, at EBIT ligger på 435-485 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094