23948sdkhjf

SMV’erne får hjælp til vækst

Væksthusene er klar med hjælp til firmaer, der mangler kapital til at vokse for. 100 private rådgivere med forskellige kompetencer er udvalgt som såkaldte ”kapital-coaches”.
Små og mellemstore virksomheder kan fra tirsdag den 23. august søge om at få tilknyttet en personlig rådgiver, som skal hjælpe med at finde vækstkapital.

Op til 250 virksomheder kan få betalt halvdelen af regningen fra rådgiveren. Og op til 300 virksomhederne kan på samme måde få et finansieringstjek.

Den nye ordning bygger på erfaringer med en kapital coach-ordning i Region Midtjylland, hvor 19 virksomheder fik tilført 80 mio. kroner i privat kapital.

Kan sætte skub i væksten
Tilbuddet, som hedder ”Kapital gennem rådgivning”, kører frem til udgangen af 2012 og er finansieret med 10 mio. kroner.

Tilbuddet administreres af de fem regionale Væksthuse, som formidler kontakten til et udvalg af ”kapital coaches”, som virksomhederne kan møde og vælge iblandt.

- Mange små og mellemstore virksomheder har behov for ny kapital, når de skal investere og vokse. Men virksomhederne har ofte svært ved at finde de private investorer eller andre tilbud uden hjælp. Derfor aktiverer vi nu private rådgivere, der kan forbedre små og mellemstore virksomheders mulighed for at få tilført ny vækstkapital. Det kan bidrage til at sætte skub i væksten og dermed skabe nye jobs, forklarer økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Kapital gennem rådgivning består af i alt tre initiativer:
• Kapital-coaches til op til 250 virksomheder. 100 private rådgivere har tilmeldt sig som coaches hos Væksthusene. Virksomheden får betalt halvdelen af regningen af staten, dog maksimalt 15.000 kroner.
• Finansieringstjek til op til 300 virksomheder. Virksomheder kan købe en privat rådgiver, som gennemgår debitorer, kassekredit m.v. Staten betaler halvdelen af regningen, dog højst 5.000 kroner.
• Finansieringsmøder/workshops med 1.500 virksomheder: Morgen- og gå-hjem-møder i kommunerne. Møderne er gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078