23948sdkhjf
>

Dansk landsby-destilleri på whisky-verdenskortet

Det danske destilleri Fary Lochan i Farre ved Vejle er kommet på whisky-verdenskortet. Det sker, efter at The Scotch Malt Whisky Society i Skotland for første gang nogensinde har købt et whiskyfad hos et destilleri fra det europæiske fastland.

Det skriver Ugeavisenvejle.dk.

Whiskyfadet er blevet tappet på flasker hos The Scotch Malt Whisky Society i Skotland, og forleden ankom de 285 flasker whisky til Torvehallerne i Vejle, der tegner den danske afdeling af The Scotch Malt Whisky Society i Danmark

- Der blev tappet 297 flasker af fadet fra Fary Lochan. De 12 af flaskerne råder The Scotch Malt Whisky Society over, og de vil bliver serveret for whiskykendere hjemme i Skotland, fortæller Thomas Korsgaard, Manager & Brand Ambassador for The Scotch Malt Whisky Society i Danmark.

Det er ikke tilfældigt, at et whiskyfad fra destilleriet i Farre nu kommer på verdenskortet. Ifølge Morten Jørgensen, der er søn af Fary Lochans stifter, Jens-Erik Jørgensen, er det farens fortjeneste.

- Min far ville ikke sælge et helt whiskyfad, før han selv var et hundrede procent tilfreds. Whiskyfadet er fra 13. februar 2013, hvor min far fyldte 50 år.

- Det er første gang, nogen fra industrien har nikket ok til en whisky fra det europæiske fastland. Det er jeg stolt over på min fars vegne, siger Morten Jørgensen, direktør i og medejer af Fary Lochan, til ugeavisen.

Jens-Erik Jørgensen døde i april 2016.

At farens whisky er i en klasse for sig fortæller klassificeringen noget om. Smagspanelet fra The Scotch Malt Whisky Society, der tæller mennesker fra whiskybranchen, har således forsynet de 297 flasker whisky fra Fary Lochan med en Premium-etiket. Det opnår kun få procent af whiskyerne fra The Scotch Malt Whisky Society, der tæller 26.000 medlemmer verden over.

- Det er vi utroligt stolte over; det kommer rent markedsføringsmæssigt til at betyde meget for et destilleri som vores, kommer det ydmygt fra Morten Jørgensen.

Whiskyfadet præsenteres i forbindelse med en særlig begivenhed, The Scotch Malt Whisky Society holder, nemlig "The Gathering". The Gathering finder sted fra 11. til 14. september.

- Whiskyen fra Fary-Lochan-fadet præsenteres i Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Grenaa, København og Vejle. Smagningen i Vejle finder sted lørdag 14. september i Torvehallerne, fortæller Thomas Korsgaard, der ikke er i tvivl om, at de 285 flasker Premium-whisky hurtigt vil blive udsolgt.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078