23948sdkhjf

Ny, national klyngeorganisation på vej

Som repræsentanter for de mest centrale fødevarenetværk og -klynger har bestyrelserne i Agro Business Park, Danish Food Cluster, Nordjysk FødevareErhverv og Videncenter For Fødevareudvikling besluttet at igangsætte en proces, der skal resultere i én national klyngeorganisation inden for fødevarer og bioressourcer.

Det oplyser Dansk Industri.

Den nye klyngeorganisation skal styrke fødevareklyngens innovationsevne og muliggøre endnu stærkere tilbud til sektorens virksomheder, herunder ikke mindst SMV’er og startups.

- Fødevaresektoren udgør en helt central dansk styrkeposition. Det gælder både målt på beskæftigelse, eksportindtægter og bæredygtighed. Sektoren rummer samtidig et kæmpepotentiale i relation til den globale grønne omstilling og FN’s bæredygtighedsmål i bred forstand. Velkoordinerede og slagkraftige netværks- og klyngeaktiviteter spiller en central rolle for realiseringen af potentialet, skriver DI i en pressemeddelelse.

På forhånd er der opbakning fra en række fødevarerelaterede universiteter, som indtil nu inkluderer Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Også de to erhvervsorganisationer Landbrug & Fødevarer og DI Fødevarer bakker op.

Dermed er grundlaget skabt for at sikre et enkelt og velfungerende økosystem for fremtidens virksomheder i fødevareklyngen, nævner DI.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125