Ny, national klyngeorganisation på vej
Det oplyser Dansk Industri.
Den nye klyngeorganisation skal styrke fødevareklyngens innovationsevne og muliggøre endnu stærkere tilbud til sektorens virksomheder, herunder ikke mindst SMV’er og startups.
- Fødevaresektoren udgør en helt central dansk styrkeposition. Det gælder både målt på beskæftigelse, eksportindtægter og bæredygtighed. Sektoren rummer samtidig et kæmpepotentiale i relation til den globale grønne omstilling og FN’s bæredygtighedsmål i bred forstand. Velkoordinerede og slagkraftige netværks- og klyngeaktiviteter spiller en central rolle for realiseringen af potentialet, skriver DI i en pressemeddelelse.
På forhånd er der opbakning fra en række fødevarerelaterede universiteter, som indtil nu inkluderer Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Også de to erhvervsorganisationer Landbrug & Fødevarer og DI Fødevarer bakker op.
Dermed er grundlaget skabt for at sikre et enkelt og velfungerende økosystem for fremtidens virksomheder i fødevareklyngen, nævner DI.