23948sdkhjf

Hotdogkonge vender tilbage som dommer

En af Danmarks nationalretter bliver for en stund igen gjort til topgastronomi, når Hotdog DM bliver gennemført på søndag på årets Food Festival i Aarhus.

13 deltagere/makkerpar kæmper om titlen som Danmarks bedste hotdog-kreatør. De bliver undervejs i konkurrencen interviewet af konferencier Anders Breinholt.

Og når deltagernes resultater bliver bedømt, er der en sand mester med i dommerpanelet: Hotdogkongen Paul Cunningham, køkkenchef på Michelin-restauranten Henne Kirkeby Kro, der tre gange har vundet DM-titlen, men som altså i år nøjes med at sidde i dommerpanelet.

Med på dommerlisten er også blandt andre finansminister Nicolai Wammen og en anden tidligere DM-vinder, pølsemand Brian Fink.

Sidste år vandt souschef Lasse Starup Petersen fra Michelin-restauranten MeMu fra Vejle den prestigefyldte pris. MeMu stiller op igen i år for at forsøge at genvinde trofæet, men der er lagt op til hård konkurrence fra restauranter som Textur, Nimb, Tree Top, og Alchemist.

Deltagerlisten ser således ud:

Mette Dahlgaard Jensen, Gemyse
Casper Sobczyk, Bistro Panpan (Københavns Zoo)
Dennis Juhl, Restaurant Textur
Peter Hansen og Anders Jensen, The Balcony
Mikael Madsen, Sinatur Hotel og Konference
Nicolai Bech og Rolf Nordentoft, Les Trois
Rasmus Munk, Alchemist
Kähler Villa Dining
Nicolaj Christiansen, Tree Top
Rune Lund, Hærværk
John Bech Amtrup, Dyvig Badehotel
Michael Munk , MeMu
Mads Dalsborg, Restaurant Möndan

Hotdog DM har de seneste seks år været en del af Food Festival.

Det glæder direktør for Food Aarhus og Food Festival, Anna Lund.

- For os symboliserer Hotdog DM meget af det, vi gerne vil med festivalen. At tage noget så banalt som en hotdog og vise, hvordan den kan blive topgastronomi, når den er udtænkt af nogle af landets allerbedste kokke, men også give dem inspiration til, hvordan man selv kan eksperimentere derhjemme. Til Hotdog DM ser man mesterkokke trylle med noget, de fleste gæster kender, og så tage det i en helt ny retning. Det kan give inspiration, og måske få én selv til at være lidt kreativ i køkkenet, siger hun.

Ikke kun dommerne har mulighed for at smage - også Food Festivals gæster kan opleve, hvordan en hotdog smager, når den har været i hænderne på en mesterkok.

Ud over den bedste hotdog bliver også den mest kreative hotdog og årets hotdogkonge fundet ved arrangementet på søndag. Sidstnævnte bliver den, der sælger flest hotdogs.

Al omsætning fra Hotdog DM går i år til Dyreværnet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094