23948sdkhjf

Økologisk minifestival indtager Tivoli

Tivoli og Landbrug & Fødevarer præsenterer i samarbejde en sensommernyhed: Økologiske dage i Tivoli. Minifestivalen strækker sig over fem dage fra 11.-15. september og det er håbet, at årets festival bliver den første i en lang række festivaler med fokus på bæredygtige fødevarer.

Økologiske fødevarer er mere og mere efterspurgt blandt danskerne, når det gælder familiernes daglige indkøb. Men når det gælder de hurtige måltider – eller det vi ofte kalder fastfood eller easyfood – er der plads til mere økologi. Det sætter Landbrug & Fødevarer fokus på med projektet ’Fart på økologien i de hurtige måltider’. Da Tivoli allerede har udfoldet sin strategi for bæredygtige måltider i langt de fleste easyfood-steder, er det nye samarbejde en oplagt mulighed for at udbrede budskabet om et bredere økologisk fødevareudbud.

- Kun 2 pct. af de adspurgte i Landbrug & Fødevarers landsdækkende undersøgelse havde nemt ved at finde økologisk take-away. Det er ærgerligt, for vores analyser viser samtidig, at flere og flere måltider indtages uden for hjemmet. Der er et kæmpe potentiale for mere økologi derude. Derfor er vi glade for, at landets største attraktion, Tivoli, går foran og sætter handling bag holdning, siger Mette Jasper Gammicchia, der er leder af afdelingen for Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Dorthe Weinkouff Barsøe, Underdirektør, Brand & Kommunikation i Tivoli, siger:

- Tivoli har gennem et par år arbejdet med at implementere en strategi for bæredygtige måltider. ”Vores mad skal smage” er strategiens første bud, men økologi og dyrevelfærd kommer lige efter, og det er lykkedes at få masser af økologi og dyrevelfærd uden at hæve priserne, alene ved at gentænke opskrifterne på den mad, Tivoli sælger. Det, og meget andet, glæder vi os til at sætte fokus på med Økologiske Dage.

Noget for alle målgrupper
Økologiske Dage strækker sig over fem dage med skiftende målgrupper. 11. september er branchedag, hvor der afholdes inspirationsseminar på Gemyse i Tivoli. Her kan take-away-restauratører, producenter m.fl. blive introduceret for en dugfrisk markedsanalyse, der belyser forbrugernes præferencer for mere økologisk take-away. Der vil desuden være oplæg og cases om udbredelsen af økologi i de hurtige måltider og aktører, der kan belyse gevinster såvel som udfordringer for den økologiske take-away.

Dagen slutter med, at Fødevarestyrelsen, som en del af ti-års-fejringen for certificeringen af økologiske køkkener, overrækker Tivolis mange økologiske spisemærker, herunder to spisesteder, der opnår Det Økologiske Spisemærke for allerførste gang. De to spisesteder bliver først afsløret ved overrækkelsen.

12.-13. september rettes mod elever fra skolernes 4.-6. klasse, og 14.-15. september kan familierne komme i Tivoli og lære mere om økologien og branchens producenter.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Dansk Andeudvikling er konkurs

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Fødevarefirma afsløret i millionsnyd med moms

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Nyhedsbrev

15.160 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Randers-fabrik dominerer det danske marked

De Jydske Eddikefabrikker producerer det meste af butikkernes husholdningseddike

Online Avis Arkiv

Danske sømandschips med hidtil største succes

Vegansk messe indtager Kødbyen

Avis: Carlsberg betalte embedsmænd under bordet

Ugens grin: Nye tider - nye titler

Fødevaregigant går hårdt til værks i klimakampen

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

Gærgigant vil skabe 20 nye job i tom fabrik

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Toprestaurant overtager slagteri

2

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Han vil reducere forbruget af skadelige kemikalier i fødevareindustrien

Foss i nyt samarbejde med DTU

Turnaround begynder at virke hos Haarslev Industries

Tilbagekalder kyllingepølser med listeria

Kæmpestor interesse for nyt streetfoodmarked

3

Rygeost tæt på samme status som champagne og feta

2

Bone’s fik ret: Skal alligevel ikke kyle salatbaren ud

Fødevarestyrelsen bøjer sig i sag om tonsvis af mad

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Nyt nationalt partnerskab skal styrke fiskerierhvervet

Bagermestre får ny direktør

Regeringen vil forbyde farlige stoffer i bagepapir

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HCS - din Onestop partner i renovationsløsninger

Effektiv og værdiskabende budgetlægning med agile CPM systemer

Indbydelse til hi Tech & Industry Scandinavia

Smurfit Kappa modtager fornem anerkendelse

Ny kran til BSM A/S i Bjerringbro

Mød os på HI messe d. 01. - 03. oktober 2019

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Nyheder på HI messen

Modtager du Lenzes nyhedsbrev?

LTC maskinfabrik A/S flytter i nye lokaler

Nem vej til brød med højere proteinindhold

Thin Film Battery - 50x23 mm

Forlæng kølevæskens levetid

Pro-Plast ændre navn til Pro Plast Egergeo

Bjarne Emil Jensen fejrer 40 års jubilæum

Hold integrationer og forretning i luften døgnet rundt

Er du klar til at gå pro?

Besøg vores stand K8220.06 til HI19

Plade Olie/vand køler Type PHE fra KTR

Sådan mindsker du dit energiforbrug og forbrug af varmt vand med GP isoleringskapper til fordelerrør

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Er du træt af at bruge for meget tid på trælse certifikatsystemer?

Besøg Nomo Transmissioner på HI messen

Skandinaviens bedste løsninger til industrien kan opleves på hi-messen

Send til en kollega

0.175