23948sdkhjf

Økologisk minifestival indtager Tivoli

Tivoli og Landbrug & Fødevarer præsenterer i samarbejde en sensommernyhed: Økologiske dage i Tivoli. Minifestivalen strækker sig over fem dage fra 11.-15. september og det er håbet, at årets festival bliver den første i en lang række festivaler med fokus på bæredygtige fødevarer.

Økologiske fødevarer er mere og mere efterspurgt blandt danskerne, når det gælder familiernes daglige indkøb. Men når det gælder de hurtige måltider – eller det vi ofte kalder fastfood eller easyfood – er der plads til mere økologi. Det sætter Landbrug & Fødevarer fokus på med projektet ’Fart på økologien i de hurtige måltider’. Da Tivoli allerede har udfoldet sin strategi for bæredygtige måltider i langt de fleste easyfood-steder, er det nye samarbejde en oplagt mulighed for at udbrede budskabet om et bredere økologisk fødevareudbud.

- Kun 2 pct. af de adspurgte i Landbrug & Fødevarers landsdækkende undersøgelse havde nemt ved at finde økologisk take-away. Det er ærgerligt, for vores analyser viser samtidig, at flere og flere måltider indtages uden for hjemmet. Der er et kæmpe potentiale for mere økologi derude. Derfor er vi glade for, at landets største attraktion, Tivoli, går foran og sætter handling bag holdning, siger Mette Jasper Gammicchia, der er leder af afdelingen for Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Dorthe Weinkouff Barsøe, Underdirektør, Brand & Kommunikation i Tivoli, siger:

- Tivoli har gennem et par år arbejdet med at implementere en strategi for bæredygtige måltider. ”Vores mad skal smage” er strategiens første bud, men økologi og dyrevelfærd kommer lige efter, og det er lykkedes at få masser af økologi og dyrevelfærd uden at hæve priserne, alene ved at gentænke opskrifterne på den mad, Tivoli sælger. Det, og meget andet, glæder vi os til at sætte fokus på med Økologiske Dage.

Noget for alle målgrupper
Økologiske Dage strækker sig over fem dage med skiftende målgrupper. 11. september er branchedag, hvor der afholdes inspirationsseminar på Gemyse i Tivoli. Her kan take-away-restauratører, producenter m.fl. blive introduceret for en dugfrisk markedsanalyse, der belyser forbrugernes præferencer for mere økologisk take-away. Der vil desuden være oplæg og cases om udbredelsen af økologi i de hurtige måltider og aktører, der kan belyse gevinster såvel som udfordringer for den økologiske take-away.

Dagen slutter med, at Fødevarestyrelsen, som en del af ti-års-fejringen for certificeringen af økologiske køkkener, overrækker Tivolis mange økologiske spisemærker, herunder to spisesteder, der opnår Det Økologiske Spisemærke for allerførste gang. De to spisesteder bliver først afsløret ved overrækkelsen.

12.-13. september rettes mod elever fra skolernes 4.-6. klasse, og 14.-15. september kan familierne komme i Tivoli og lære mere om økologien og branchens producenter.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Royal Unibrew skifter finansdirektør

180 syge efter at have spist nytårsøsters

Nyhedsbrev

15.336 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Fætre laver plantefars i Viborg

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

50 millioner mælkekartoner bliver helt og aldeles baseret på træ

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Virksomheder går på lærlingejagt under DM i Skills

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Crispy Food og Nakskov Mill Foods fusionerer

DTU-forskere laver vegansk yoghurt af ølrester

Tidligere Løgismose-boss har planer på Fyn

1

De vil lave ko-fri mælk i et laboratorium

Danske bagere vandt VM-bronze

Skagen øger sin markedsandel på fisk

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Flensted lukker fabrik i Billund

Lantmännen får ny CFO

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Bananimportør scorede 83 millioner

Medarbejdere skyder tocifret millionbeløb i Løgismose Meyers

Alkoholfri øl brager frem

Årets læserhits: Konkurser og fusk er i høj kurs

Spangsberg vinder tvist med spiritusfirma

Fødevarestyrelsen finder færre sorte slagtere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kom Til Stor Åbningsfest Hos Kärcher

Laserskæring i høj kvalitet

JKS Kandidatbarometer Q1 2020

Nyt kursus i emulsioner i fødevarer

Øget produktivitet og bedre konkurrenceevne

Miljøvenlig og bionedbrydelig er ikke det samme

AC motor med justérbar klemkasse sikrer nem kabelhåndtering

ZIMM Screw Jacks finder du hos ZF Danmark

Germanium glas fra Mirit Glas

Konkurrence - Vind en LEGO TECHNIC® mobilkran!

Kompressorer fra Broomwade fås atter hos Granzow A/S

3D laserscanning sikrer tolerancerne ved EJV Tooling A/S

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Hvordan griber du leverandørstyring an?

KEN HYGIENE SYSTEMS sikrer høj hygiejnesikkerhed

PLM-software partnerskab

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Gibotech Nytårskur stor succes

Udsugning af svejserøg, dampe og støv

Netværk om produktionsplanlægning

MULTIVAC-ekspertise i automation og komplette linier

Kompressorer fra Broomwade fås atter hos Granzow A/S

Spar 20% på udvalgte AutoCAD produkter

Bliv klogere på hvorfor du bør udstille på DiaLabXpo 2020

Hvordan bygger du en bro fra OHSAS 18001 til ISO 45001?

Send til en kollega

0.156