23948sdkhjf

De ni bedste foodtech-iværksættere kåret i Aarhus

European Food Venture Forum er netop løbet af stablen i Aarhus, og her fik iværksættere fra ind- og udland mulighed for at præsentere deres kapitalbehov og deres unikke forretningsidéer inden for fødevarer og foodtech for internationale investorer.

Det er 8. gang, at danske og udenlandske iværksættere, fødevareproducenter, etablerede virksomheder og investorer samledes i Aarhus for at finde de bedste forretningsidéer inden for fødevarer og foodtech.

Inspiration til det videre arbejde
En af dagens vindere var den svenske virksomhed Mycorena, der blev kåret særligt af Arla, som en virksomhed et stort potentiale og interesse for Arla at samarbejde med.

- Vi er meget glade. Det er altid dejligt at få et skuldreklap og særligt når det er af en stor aktør som Arla, som kan betyde et kæmpe skub fremad for en virksomhed som vores. Ud over anerkendelsen, så får vi også en masse gode kontakter med hjem og en masse inspiration til det videre arbejde, siger Ramkumar Nair, founder og CEO af Mycorena.

Mycorena producerer og udvikler alternative proteiner fra svampe, som i fremtiden kan bruges som ny ingrediens i fødevare og dyrefoder.

De 9 vindere er:
1. Mycorena (Sverige)
2. Alberts (Belgien)
3. Chromologics (Danmark)
4. Computomics (Tyskland)
5. Durrow Mills Ltd. (Irland)
6. Nextfood (Danmark)
7. Råhandel (Danmark)
8. Snömoln i Norden AB (Sverige)
9. Tebrito AB (Sverige)

Læring og coaching
33 iværksættere fra ind- og udland var blevet udvalgt til at pitche foran en række internationale investorerne, men inden de nåede så langt, skulle de igennem benhårde coachingsessions, hvor eksperter, mentorer og repræsentanter for fødevarebranchen sørgede for at guide, vejlede og stille kritiske spørgsmål, så iværksætterne var topforberedte til stå foran investorerne.

- Det har været et super arrangement i år med nogle spændende iværksættere og et stærkt felt af investorer. Eventen understreger hvor vigtigt det er, at iværksætterne har styr på deres tal og deres finansielle plan, når de skal have potentielle investorer ombord. Det er nemlig her, at investorerne og industrieksperterne stille de fleste kritiske og opklarende spørgsmål, siger Kathrine Vejgaard Stage, teamleder for fødevarer hos Agro Business Park, der er en af arrangørerne af eventen, og fortsætter:

- Når man som iværksættere skal pitche foran tunge industrifolk fra virksomheder som Fazer, Ferrero og Arla, så skal man være skarp og vise, at man ikke bare har styr på sit produkt, men også på sine tal og sit marked. Dagen vindere har alle leveret en overbevisende præstation og gjort de potentielle investorer trygge ved, at de kan deres kram.

- Det har været et stærkt felt af iværksættere i år, og det har man også kunne mærke på investorerne, som har haft rigtigt svært ved at vælge deres favoritter, fordi alle har været så gode. Jeg er meget stolt af de otte vindere her i dag – ikke fordi de har vundet, men fordi de har arbejdet hårdt og målrettet og er endt et sted, hvor de har været trygge og forberedte på at stå foran investorerne og fremlægge deres forretningsidé.

Tegner godt for fødevarebranchen
Der blev pitchet, netværket og holdt taler og oplæg over de to dage, som European Food Venture Forum varede, og det var bestemt ikke kun de 8 vindere, der fik noget med sig hjem.

- Man skal ikke underkende, hvor meget netværk betyder for iværksætterne. Et event som European Food Venture Forum betyder uvurderlige kontakter ikke bare til potentielle investorer, men også med branchefolk og mulige samarbejdspartnere, siger Lone Ryg Olsen, CEO hos Danish Food Cluster, der er medarrangør af eventen.

- Vi har i år oplevet stor opbakning – også internationalt, blandt andet med besøg fra verdens største tun producent Thai Union, Ferrero fra Italien og Fazer Group fra Finland. Det et vidner om, at den danske fødevarebranche og kulturen omkring iværksætteri her til lands er noget, som man internationalt set holder øje med fra investorkredse. Både kvaliteten af startups og antallet af investorer, som interesserer sig for det her område, tegner særdeles godt for fremtidens fødevarebranche, siger Lone Ryg Olsen.

De 8 vindere er nu kvalificeret til finalerunden ved Tech Tour Contest Final den 9.-10. december i Essen, Tyskland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095