23948sdkhjf

Gærgigant vil skabe 20 nye job i tom fabrik

De Danske Gærfabrikker er tæt på at købe Dakas tidligere fabrik i Lunderskov vest for Kolding for at tørre gær på det anlæg, hvor Daka tidligere tørrede blod.

Det skriver JydskeVestkysten. Hvis produktionen kommer i gang, skal der ifølge avisen ansættes op til 20 medarbejdere på fabrikken.

Daka lukkede fabrikken for et års tid siden, og De Danske Gærfabrikker har allerede ansat en håndfuld af de medarbejdere, der dengang arbejdede på stedet. Fabrikschef Bent Hansen er også klar.

- Planen er, at vi skal udnytte de tre spraytørringsanlæg, der er på fabrikken i Lunderskov. Her skal vi primært tørre gær, der bliver brugt til dyrefoder, siger han til JydskeVestkysten.

Selv om der ikke bliver produktion af gær på fabrikken, bliver tørringsanlægget også gjort klar til at håndtere gær, der kan bruges i fødevarer til mennesker.

Før købet af Lunderskov-fabrikken bliver effektueret, skal De Danske Gærfabrikker dog være sikker på, at der i det hele taget må arbejdes med gær på fabrikken. Det kræver, at Kolding Kommune laver et tillæg til lokalplanen.

Hvis alt falder i hak, regner Bent Hansen med, at produktionen kan begynde kort efter nytår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062