23948sdkhjf

Turnaround begynder at virke hos Haarslev Industries

I 2016 indtrådte hollandske Han Defauwes som administrerende direktør hos Haarslev Group, der producerer maskiner til forarbejdning af kødaffald. Hans opgave har været at rydde op i det tidligere familieejede selskab, og de seneste to regnskabsår har man derfor samlet måttet æde underskud på 336 mio. kr. Det skriver Agriwatch ifølge Finans.dk.

- De største problemer har været, at der blev solgt projekter med en høj risikoprofil og lang leveringstid. Det er vi ved at få bugt med nu. Der blev desuden købt alt for mange ikke-profitable selskaber, som vi først nu begynder at få styr på. Og så har vi implementeret et nyt ERP-system for bedre at styre vores lagerbeholdning, siger Han Defauwes til AgriWatch.

Og kuren begynder at virke, fortæller han. Selv om han forventer et fald i omsætningen i 2019 på 5 pct., regner han med at kunne forbedre sidste års driftsresultat på -137 mio. kr. med 75 mio. kr.

- Vores strategi er ganske simpelt at blive mere profitable. Det tager tid at vende den udvikling, vi har været i, og vi skal blandt andet blive bedre på leveringstiden, hvor vi har været alt for langsomme. Vi har dog to-tre nye produkter på vej og ser, at markedet i højere grad prioriterer bæredygtighed, siger Han Defauwes til Agriwatch.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE11613475/haarslev-kaemper-for-genrejsning-efter-familiestrid/?ctxref=forside

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093