23948sdkhjf

Mejeri- og fødevarebranchen hyldes igen i Herning

Masser af produkter vises frem til International Food Contest
Det gode håndværk sættes atter i højsædet, når den danske og udenlandske mejeri- og fødevarebranche fra tirsdag til torsdag mødes til International Food Contest i Herning for at præmiere årets bedste fødevarer, mejeriprodukter og innovative produkter.

De bedste fagfolk inden for både mejeri og fødevarer bliver bedømt, mens messens mange tusinde gæster både kan opleve og smage den store mangfoldighed af produkter, når der deles smagsprøver ud til den store guldmedalje.

De mange fagdommere har foretaget deres bedømmelser inden åbningsdagen på tirsdag. Over 1.000 produkter deltager i International Food Contest, hvor der blandt andet skal uddeles vindere af Mejeribrugets Gourmetpris og International Dairy Contest.

- Inden for den danske mejeribranche har der altid været en stolt tradition for at hædre det gode håndværk, og det er den tradition, vi fortsætter her i Herning, siger Lars Johannes Nielsen, Head of International Food Contest.:

- Det er superligaen inden for mejeribranchen, der kåres. Det er eksperter, der bedømmer eksperter, og det handler udelukkende om det faglige niveau. Det er jagten på det ultimative produkt, konstaterer han.

Smag og meget mere
De bedste danske fødevaredelikatesser bliver også kåret i Herning, når der bliver uddelt Food Awards inden for hele syv unikke kategorier. Over 80 produkter fra danske producenter skal vurderes for deres smag og udseende, men også faktorer som emballage og målgruppe bliver medregnet i den samlede vurdering.

- Vi sætter fokus på den samlede kvalitet, og det er ret unikt. Det er et værktøj, som producenterne kan bruge til at forfine deres produkter ud fra en faglig vurdering, fortæller John Dørr Jensen, produktansvarlig for Food ved MCH Messecenter Herning.

Dommerne kommer til at bedømme alt fra vin og øl til søde sager, kød og kolonial - alt sammen danskproduceret. En af de kategorier, der har flest produkter tilmeldte i år, er den plantebaserede.

- Det er jo virkelig positivt. Som fødevareproducent står Danmark rigtigt stærkt, også når det kommer til nytænkning. For at være på forkant med udviklingen, skal du også være på forkant med din produktion, og det er her, vi er gode til vidensdeling. Om du er udvikler, brygger eller maskinproducent, sker der noget, når folk mødes, udveksler idéer og får inspiration, siger John Dørr Jensen.

Udover fagkonkurrencerne anses International Food Contest i branchen også som en unik mulighed for at netværke - og at efteruddanne sig.

- Der er kun her, du for eksempel kan opleve over 50 blåskimmeloste udstillet samme sted. Man samles på kryds og tværs af store og små producenter for at udveksle erfaringer og ekspertise, påpeger Lars Johannes Nielsen.

Pensionerede mejerister
Det meste af crewet under konkurrencen består af frivillig arbejdskraft, pensionerede mejerister og passionerede fagfolk, der bruger deres fritid som ambassadører for det gode håndværk. Det er en del af dna'et i branchen, konstater Lars Johannes Nielsen.

Også de mange besøgende på messen har muligheden for at få en oplevelse ud over det sædvanlige.

- Danmark er for eksempel en stor og markant eksportør af mejeriprodukter. Mange af de produkter, der bliver produceret på de danske mejerier, bliver solgt til udlandet, og som forbruger har du en unik mulighed for ar både se og smage produkter, du ikke kan finde på supermarkedshylderne herhjemme, nævner Lars Johannes Nielsen.

International Food Contest bliver afviklet samtidig med messen HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning.

Konkurrencen har eksisteret siden 1920, hvor den gik under navnet Landsmejeriudstillingen. Dengang var der kun plads til mejerivarer, men i 2011 blev konkurrencen udvidet, så den også gav plads til andre produktkategorier.

Artiklen er en del af temaet International Food Contest 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094