23948sdkhjf

Nichesuccesen Adival solgt

Det meste af Billund-virksomheden Adival, der omdanner spild fra fødevareproduktionen - primært kager og slik - til dyrefoder, er blevet solgt til Vestjyllands Andel.

Grovvareselskabet har således overtaget 75 procent af aktierne i Adival, der indtil sidste år hed ScrapTrans. Det oplyser Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

De to virksomheder har i forvejen haft et tæt samarbejde.

- Vi ser et stort udviklingspotentiale i virksomheden. I særdeleshed i forbindelse med bæredygtighedsdagsordenen, konstaterer
Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel.

Adival-direktør Søren Christensen skal fortsat stå i spidsen for virksomheden, som hans far, Ole Christensen, etablerede i slutningen af 1970'erne. Virksomheden har 15 medarbejdere, der også fortsætter som hidtil.

- Vi ser store muligheder for et spændende samarbejde med Vestjyllands Andel inden for cirkulær bioøkonomi. Sammen kan vi begynde at tænke i bredere produktporteføljer og nytænke anvendelsen af flere restprodukter, som ikke bliver udnyttet i dag. Så der er ingen tvivl om, at det er en styrkelse af vores forretning, siger Søren Christensen i pressemeddelelsen.

- Det er virkelig gået stærkt for os i det seneste år, hvor vi er vokset markant i volumen. Blandt andet fordi der er kommet større fokus på genanvendelighed. Vi har en ambition om at være den førende virksomhed inden for restprodukter, og med en stor spiller som Vestjyllands Andel ved vores side har vi mulighed for at sende endnu mere turbo på virksomheden, tilføjer han.

- Større muskler
Ifølge stifter Ole Christensen er det ikke af nød, at familien nu har solgt hovedparten af Adival.

- Vi sælger, fordi vi ser muligheder for at få nogle endnu større muskler ind i virksomheden. Vi er et hestehoved foran i mange henseender, og det hestehoved vil vi gerne gøre endnu større, nævner han.

Ole Christensen etablerede ScrapTrans, da han for omkring 40 år siden begyndte at køre kager fra DanCake i Give til lokale landmænd, som brugte kagerne i foderet til dyrene. Siden er andre kage- og slikproducenter i både ind- og udland kommet til som leverandører.

Virksomheden skiftede navn til Adival i april sidste år, kort tid efter at Søren Christensen havde overtaget ledelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078