23948sdkhjf

Fogedforbud mod Viking-Is

Viking-Is’ biler i Sønderjylland må blive i garagen efter, at konkurrenten Hjem-Is har fået nedlagt fogedforbud mod Viking-Is.
Isbiler i Syd- og Sønderjylland vil fremover kun være fra Hjem-IS.

Retten i Sønderborg har nemlig nedlagt fogedforbud mod Viking-IS, der ellers har konkurreret med Hjem-IS om sønderjyske iselskeres gunst og pengepung siden marts. Det skriver Politiken.dk.

Strid om franchise- og rutemodel
Sagens kerne er, at Hjem-IS anklager Viking-Is for at have kopieret firmaets franchise- og rutemodel. Stifterne af Viking-Is, brødrene Tom og Per Roth, har tidligere været henholdsvis daglig leder af Hjem-Is i Sydjylland og franchisetager.

Sagen skulle have været for retten d. 30. juni 2011 , men er altså nu blevet afgjort til Hjem-IS’ fordel.

- Jeg er tilfreds med, at fogedretten har givet os ret i, at Viking-Is har taget vore manualer og brugt vores koncept. Vi har gennem 35 år opbygget vore manualer og værktøjer til, hvordan man skal agere som franchisetager. Det har de taget med over i deres virksomhed, og det har vi ikke ment var rimeligt, siger Anders Brandt-Clausen fra Hjem-IS til Politiken.

Iskrigen fortsætter
Tom Roth, medstifter af Viking-Is, respekterer naturligvis dommens afgørelse for det sønderjyske område.

- Men det er kun en lille del af kongeriget, og vi kommer bestemt ikke til at holde stille. I morgen har vi et afgørende møde med en stor partner, der vil gå ind i projektet, så vi kan rulle ud med 200 km/t., siger Tom Roth.

Han siger endvidere, at man er i gang med at anke til Landsretten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078