23948sdkhjf

Aarhus får et fødevarelaboratorium

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Aarhus Universitet får næste år et såkaldt Food CityLab - et fødevarelaboratorium, der skal styrke forbindelsen til lokalsamfundene og ruste fødevaresystemer til fremtiden ved hjælp af forskning og innovation.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Det EU-finansierede projekt har deltagelse af Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research, Agro Food Park, Aarhus by og Region Midtjylland.

Det nye fødevarelaboratorium, der skal koordineres af Aarhus Universitet, holder i første halvdel af 2020 to workshops i Aarhus med deltagelse af relevante NGO’er og forbrugerrepræsentanter samt industriaktører. Workshoppene vil fokusere på at etablere en forståelse for forbindelsen mellem fødevarer og velvære og hvordan fødevarer kan levere funktionalitet udover basal næring.

- Der er en stadigt voksende afstand mellem eliten og de fattigste grupper i samfundet, og den hastigt voksende urbanisering efterlader udsatte grupper og ældre borgere, siger tovholder Milena Corredig, der er centerleder på iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

På Aarhus Universitet har et netværk kaldet NFORM netop modtaget finansiering til at fokusere på at finde bæredygtige, nye fødevareløsninger ved at udvikle nye partnerskaber mellem Aarhus Universitets institutter, offentlige interessenter, internationale samarbejdspartnere, erhvervsliv og borgere.

Målet for NFORM-netværket er at skabe et solidt, forskningsbaseret grundlag for at udvikle nye fødevarer, der kan bidrage til at vedligeholde vores fysiske og psykiske sundhed samt til at forebygge eller bedre kroniske sygdomme på ethvert tidspunkt i livet, fremgår det af pressemeddelelsen.

De to workshops vil samle borgere fra alle dele af samfundet, og de skal diskutere flere af tidens store udfordringer på fødevareområdet:

· Kostens relation til helbredet og viden om sammenhængen mellem de to områder

· Øget forbrugerbevidsthed om kostens indflydelse på sundhed og miljø

· Barrierer for lige adgang til ordentlig ernæring, herunder naturkatastrofer, socio-økonomiske barrierer, geografiske afstande, fysiske udfordringer som tygge- eller synkebesvær og/eller nedsat appetit

· Sociale mønstre og deres indflydelse på sundheden

· Demografiske forandringer, herunder migration, urbanisering, social ulighed og marginalisering

· Klimaforandringer og tilgængelighed af bæredygtige bio-ressourcer

Dato og sted for workshoppene er ikke fastlagt endnu.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Nyhedsbrev

15.349 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Online Avis Arkiv

Hancock får automatisk renseanlæg

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Sukkergigant vil lave grøn gas

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Lantmännen får ny CFO

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Send til en kollega

0.125