23948sdkhjf

Aarhus får et fødevarelaboratorium

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Aarhus Universitet får næste år et såkaldt Food CityLab - et fødevarelaboratorium, der skal styrke forbindelsen til lokalsamfundene og ruste fødevaresystemer til fremtiden ved hjælp af forskning og innovation.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Det EU-finansierede projekt har deltagelse af Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research, Agro Food Park, Aarhus by og Region Midtjylland.

Det nye fødevarelaboratorium, der skal koordineres af Aarhus Universitet, holder i første halvdel af 2020 to workshops i Aarhus med deltagelse af relevante NGO’er og forbrugerrepræsentanter samt industriaktører. Workshoppene vil fokusere på at etablere en forståelse for forbindelsen mellem fødevarer og velvære og hvordan fødevarer kan levere funktionalitet udover basal næring.

- Der er en stadigt voksende afstand mellem eliten og de fattigste grupper i samfundet, og den hastigt voksende urbanisering efterlader udsatte grupper og ældre borgere, siger tovholder Milena Corredig, der er centerleder på iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

På Aarhus Universitet har et netværk kaldet NFORM netop modtaget finansiering til at fokusere på at finde bæredygtige, nye fødevareløsninger ved at udvikle nye partnerskaber mellem Aarhus Universitets institutter, offentlige interessenter, internationale samarbejdspartnere, erhvervsliv og borgere.

Målet for NFORM-netværket er at skabe et solidt, forskningsbaseret grundlag for at udvikle nye fødevarer, der kan bidrage til at vedligeholde vores fysiske og psykiske sundhed samt til at forebygge eller bedre kroniske sygdomme på ethvert tidspunkt i livet, fremgår det af pressemeddelelsen.

De to workshops vil samle borgere fra alle dele af samfundet, og de skal diskutere flere af tidens store udfordringer på fødevareområdet:

· Kostens relation til helbredet og viden om sammenhængen mellem de to områder

· Øget forbrugerbevidsthed om kostens indflydelse på sundhed og miljø

· Barrierer for lige adgang til ordentlig ernæring, herunder naturkatastrofer, socio-økonomiske barrierer, geografiske afstande, fysiske udfordringer som tygge- eller synkebesvær og/eller nedsat appetit

· Sociale mønstre og deres indflydelse på sundheden

· Demografiske forandringer, herunder migration, urbanisering, social ulighed og marginalisering

· Klimaforandringer og tilgængelighed af bæredygtige bio-ressourcer

Dato og sted for workshoppene er ikke fastlagt endnu.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tidligere Arlachef skal rydde op efter skandale

150.000 danske skoleelever går i køkkenet for klimaet

1

Fremtidsforsker: Kød forsvinder ikke helt fra middagsbordene

Jobfesten i Danmark er slut: Beskæftigelsen står i stampe

Ugens grin: Gemmeleg

Lokale producenter hyldes i Vejle

Nyhedsbrev

15.210 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kinesisk nytår og julesalg sender svinepriser på himmelflugt

Danske svineproducenter har udsigt til den højeste svinenotering siden 2001

Online Avis Arkiv

Europas bedste whisky er kåret - og den er nordjysk

Supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars

Mens danskerne forbruger mindre fersk kød, er salget af vegetariske produkter steget markant

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Trump spænder ben for Thises populære Vesterhavsost

Fødevaredanmark: - Afskaf selskabsskatten for start-ups

Foss har lagt nødvendige millioner i nye teknologier

1

Pizzakæde lukkede i Danmark: Nu står flere lande for tur

46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver

Købere står i kø til gigantsucces i Esbjerg

Sådan vender fabrik udgift til milliongevinst

Kæmpe koncerner sværger plast-ed

Øl, honning, marmelade og gin: Producenter elsker adgang til specifikt logo

Orkla satser på nye investeringer og ændrer i topledelsen

Din medister har været i Kina: Jan vil revolutionere pølseproduktionen

Danish Crowns salg af Tulip Ltd på plads

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Klimaforandringer truer danske fiskefabrikker

Efter år med en kæp i hjulet: Bøf-chef vil vende minus til plus

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Danish Crown ansætter ny CFO

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Offshore special container løsning

NYHED - LSM100 slangepumpe med rustfrit pumpehus

Et semi-automatisk anlæg kan også gøre alverden til forskel

Selvregulerende varmekabel fra Nordic Pipe ApS

Lovkrav, ansvar og konsekvenser for maskinejere

Magneter - hvorfor kan de gøre en stor forskel for jer?

Når du har brug for KROGE, OPHÆNG og STATIVER, er vi klar!

HUSK: vores kundetilfredshedsanalyse - vind en Bruder® bil

YASKAWA Cockpit - Industri 4.0

Nomo har lanceret “KIZEI”

Fibox Junction box - Vedligholdelsesfri og vejrbestandig

Beskyttelsesglas til lasersvejsning fra Mirit Glas

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

AxFlow servicerer alle kompressor mærker

RS Components indgår global aftale med Maxim Integrated

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

Find den rigtige balance i din jobsøgning

Siemens Solution Partnere

Hydrauliske komponenter fra KTR

RASCH forhandles af Salicath ApS

Papemballage erstatter plast-løsning

Bliv klar til Halloween med gratis skabeloner fra Avery!

Nye partnere i Dansk Stålmontage

VIND en Bruder-bil -Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Send til en kollega

0.264