23948sdkhjf

Aarhus får et fødevarelaboratorium

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Aarhus Universitet får næste år et såkaldt Food CityLab - et fødevarelaboratorium, der skal styrke forbindelsen til lokalsamfundene og ruste fødevaresystemer til fremtiden ved hjælp af forskning og innovation.

Det oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Det EU-finansierede projekt har deltagelse af Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research, Agro Food Park, Aarhus by og Region Midtjylland.

Det nye fødevarelaboratorium, der skal koordineres af Aarhus Universitet, holder i første halvdel af 2020 to workshops i Aarhus med deltagelse af relevante NGO’er og forbrugerrepræsentanter samt industriaktører. Workshoppene vil fokusere på at etablere en forståelse for forbindelsen mellem fødevarer og velvære og hvordan fødevarer kan levere funktionalitet udover basal næring.

- Der er en stadigt voksende afstand mellem eliten og de fattigste grupper i samfundet, og den hastigt voksende urbanisering efterlader udsatte grupper og ældre borgere, siger tovholder Milena Corredig, der er centerleder på iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

På Aarhus Universitet har et netværk kaldet NFORM netop modtaget finansiering til at fokusere på at finde bæredygtige, nye fødevareløsninger ved at udvikle nye partnerskaber mellem Aarhus Universitets institutter, offentlige interessenter, internationale samarbejdspartnere, erhvervsliv og borgere.

Målet for NFORM-netværket er at skabe et solidt, forskningsbaseret grundlag for at udvikle nye fødevarer, der kan bidrage til at vedligeholde vores fysiske og psykiske sundhed samt til at forebygge eller bedre kroniske sygdomme på ethvert tidspunkt i livet, fremgår det af pressemeddelelsen.

De to workshops vil samle borgere fra alle dele af samfundet, og de skal diskutere flere af tidens store udfordringer på fødevareområdet:

· Kostens relation til helbredet og viden om sammenhængen mellem de to områder

· Øget forbrugerbevidsthed om kostens indflydelse på sundhed og miljø

· Barrierer for lige adgang til ordentlig ernæring, herunder naturkatastrofer, socio-økonomiske barrierer, geografiske afstande, fysiske udfordringer som tygge- eller synkebesvær og/eller nedsat appetit

· Sociale mønstre og deres indflydelse på sundheden

· Demografiske forandringer, herunder migration, urbanisering, social ulighed og marginalisering

· Klimaforandringer og tilgængelighed af bæredygtige bio-ressourcer

Dato og sted for workshoppene er ikke fastlagt endnu.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Rynkeby gik 400 millioner frem på bundlinjen

Scandic Food med bedste resultat i 10 år

Danish Crown afbryder milliardaftale i Kina

Bagedystvinder indgår flødebollesamarbejde med Meyers Bageri

Prognose: Coronakrisen skærer milliarder af fødevareklyngens eksport

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Nyhedsbrev

15.531 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

KEN sikrer hygiejnen

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

Arbejdsulykker: Her er de 10 farligste brancher

Flad udvikling i kødpakkeri

Tenax Sild tabte millioner på lagerbøvl

Navneskifte med til at løfte Valsemøllen

Orkla har købt Havrefras

Ny omsætningsrekord, men OK Snacks dykkede gevaldigt på bundlinjen

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Madmarkeds omsætning brager frem

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Trolden er på plads i nyt bryghus

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Flere penge til presset Joe & The Juice

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Problemer med sort eller svag belysning i et operatørpanel?

Få et tilbud på en ny ABUS Traverskran! - Fyns Kran Udstyr

Bæredygtig uddannelse som VE-Installatør

Nyhedsbrev Juni 2020

Lad FRECON stå på hovedet for dit medicinske udstyr

Grøn software til dine klimamål

KLEEchain

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

NU - I dag torsdag kl 11.00 - Lær mere om støbegods

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Forårstilbud - spar 3.000,00 - Nederman støvfri Sandblæser.

Lad os levere dine næste støttebensplader - Fyns Kran Udstyr

Mere genanvendelse er ikke helt sort

Dansk produktion af støbte designemner i høj kvalitet

SMC bliver virtuel på verdens største online cobot event

HySense® QL 326 - test af pumper

Stort sortiment af hydraulisk værktøj hos Carl Stahl A/S

Electric, autonomous and efficient: sea bus can fill niche

Perfekt vandbehandling takket være regulerbare kapselblæsere

Er laboratoriearbejde hverdagskost i din virksomhed?

Mobil-Gateway: fleksibel dataovervågning

Fra analoge til digitale vejesignaler med Siemens

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Høj fleksibilitet med modulopbygget endestop

Membransædeventiler i flervejs-ventilblokke i rustfrit stål

Send til en kollega

0.158