23948sdkhjf

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Der er fundet fækale bakterier i frosne, tilberedte rejer importeret fra Asien.

Det viser den årlige rapport over forekomsten af fødevarebårne sygdomme, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen står bag.

Det drejer sig om rejer, der er varmebehandlet og i princippet burde være spiseklare, når man køber dem.

Men det er de ikke nødvendigvis, og der kan være risiko for at blive syg, hvis man spiser netop disse rejer.

Det forklarer specialkonsulent fra DTU Fødevareinstituttet Birgitte Helwigh.

- Når man finder den her type bakterier, er der en risiko for, at andre sygdomsfremkaldende bakterier også kan være til stede i produktet - som for eksempel salmonella.

- Man behøver ikke at lade være med at købe de her rejer, men man skal nok ikke opfatte dem som spiseklare - for det er de jo ikke, siger hun.

Rapporten viser, at 75 procent af de undersøgte tilberedte rejer fra Asien er forurenet med fækale bakterier.

Fækale bakterier er blandt andet enterokok- og colibakterier, der for eksempel findes i menneskers tarme.

Tallene er fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens undersøgelse af enterokok- og colibakterier i 300 prøver af pangasius-fisk samt rå og tilberedte rejer fra Asien.

Men Birgitte Helwigh understreger, at der endnu ikke er nogen sygdomstilfælde, der kan kobles sammen med indtaget af disse rejer.

På baggrund af de undersøgelser, der er foretaget indtil videre, er der ikke tilstrækkeligt grundlag for at tilbagekalde rejerne.

Det fortæller Annette Perge, der er sektionsleder i Foder og Fødevaresikkerhed hos Fødevarestyrelsen.

- Vi ved endnu ikke, hvor højt et niveau der er af bakterierne i produkterne.

- Derfor sætter vi nu fokus på kontrol af blandt andet tilberedte rejer fra Asien, for at finde ud af, hvor niveauet ligger. På den baggrund kan vi tage stilling til, om det er et for højt niveau, og om de bør tilbagekaldes, siger hun.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Nyhedsbrev

15.341 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Online Avis Arkiv

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Ny medejer hos Ærø Whisky

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Royal Unibrew skifter finansdirektør

180 syge efter at have spist nytårsøsters

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fætre laver plantefars i Viborg

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mikroplast florerer på den jyske vestkyst

Guide til den perfekte lagerløsning

Du opnår en flydende produktion, når dine varer bor hos os!

Servicetekniker – til ventilationsvirksomhed i vækst

VIDEO: Bang & Olufsen tager dig med bag facaden

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

HMI capacitive touch - Rustfri stål front

Programmérbar LED strip

Digitaliser din mobile medarbejdere med Solutionweb Apps

Kom til Robottræf CPH d. 30. januar

Kursus: Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Tilfør stoflighed til dit akustiske design

Eksporterer du fødevarer til USA? Lever du op til kravene?

Større valgfrihed med PEEK i 1000 mm bredde

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

OLE GULAGER - 25 år hos Vestjysk Rustfri Montage i Varde

Indv. faldsikringssæt øger sikkerheden hos montageteam

Modtager du vores nyhedsbrev?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Revit - i Odense

European Energy Insurance skifter navn til Aventia Energy

Hvordan måler man UV/UV-LED? - Deltag på træningskursus

Det her bruger din headhunter sin tid på

Leverandøraudits, procesoptimering & samarbejdsudvikling

Send til en kollega

0.172