23948sdkhjf

Den danske industri er blevet ramt af influenza

De seneste tre måneder er industriens produktion faldet med 1,6 pct. Økonomer ser tegn på afmatning

Den danske industri havde faldende produktion i august.

Det kan ifølge økonomer være et tegn på, at den økonomiske afmatning, mange lande har været ramt af gennem adskillige måneder, nu også mærkes i Danmark.

Ifølge Danmarks Statistik faldt industriproduktion 1,1 pct. Over de seneste tre måneder er faldet på 1,6 pct.

- Dermed ses en mulig indikation på, at den afmatning, som er set i den europæiske industri siden starten af 2018 nu også påvirker produktionen i Danmark, skriver Danmarks Statistik.

Hos Arbejdernes Landsbank peger økonom Anders Christian Overvad på, at særligt tysk økonomi har vist tegn på svaghed på det seneste.

- Det bekræfter billedet af, at vækstafmatningen i de europæiske økonomier, navnlig Tyskland, ser ud til at smitte af på Danmark, skriver han i en kommentar.

Hos Danske Bank kalder cheføkonom Las Olsen det forventeligt, at dansk økonomi nu også bliver ramt.

- Det skulle være mærkeligt, om Danmark i længden kunne stå uden for den globale afmatning, vi har set i industrien, og som blandt andet hænger sammen med handelskrigen mellem USA og Kina.

Han spår, at det kan betyde, at flere vil miste sit job gående fremad.

Hos interesseorganisationen Dansk Industri giver tallene anledning til panderynker. DI repræsenterer cirka 10.000 virksomheder i Danmark.

- Den influenzaepidemi, der har ramt økonomierne i landene omkring os, viser sig dermed gradvis mere i industrivirksomhederne herhjemme.

- Det er bekymrende for væksten i dansk økonomi, siger cheføkonom Morten Granzau i en kommentar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11