23948sdkhjf

Lynfrysning sikrer kæmpe succes på fjerne markeder

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Fra Ørbæk på Fyn eksporterer Ebrofrost frosne produkter så langt væk som New Zealand og USA. Hemmeligheden er blandt andet unikke kompetencer inden for råvarehåndtering og snævre tolerancer

Kan det virkelig betale sig at lynfryse ris og pasta i Ørbæk på Fyn?

Ja, det kan i hvert fald for Ebrofrost, som gennem et kvart århundrede har specialiseret sig i at fremstille lynfrosne ris, pasta og kerner, der nedfryses individuelt - såkaldt IQF-frysning (Individual Quick Freeze). Og som har stor succes med det.



- Geografisk ligger vi egentlig rigtig dårligt, for vi har kun én kunde i Danmark og eksporterer 99 procent af vores produkter. Men vi kan stadig gøre det billigere og bedre end vores kunder, forklarer administrerende direktør Kim Kirkeby.

Unikke kompetencer
Det største marked er Tyskland, men Ebrofrost afsætter også sine frosne produkter i lande som Belgien, Holland, Frankrig, Sverige, Spanien og Italien - og endda så langt væk som New Zealand og USA, oplyser direktøren.

Hvordan kan det betale sig at eksportere en råvare som ris så langt væk?

- En almindelig parboiled hvid ris kan du heller ikke gøre det med, men hvis det er specialvarer som quinoa eller bulgur eller lignende, kan vi faktisk eksportere dem langt væk. Prisen er højere, fordi det ikke er standardvarer, og fordi der er ikke så mange, der har kompetencerne, siger direktøren.

Kim Kirkeby anfører blandt andet, at Ebrofrost koger og lynfryser kontinuerligt frem for i batches som mange andre steder i branchen.

- Det gør, at vi først og fremmest er meget mere standardiseret. Hvis vi siger, vi har 32 procent tørstof i et produkt, er der 32 procent. Det er tit sværere at styre i en batch-produktion. Så vi har oftere mere snævre tolerancer end vores kunder.

Samtidig er så lidt spild som muligt et vigtigt parameter. Især i forbindelse med dyre råvarer som førnævnte quinoa.

Gode til store volumener
Ebrofrost, der siden 2004 har været en del af den spanske Ebro Foods-koncern, producerede i 2018 28.000 ton IQF-produkter, hvoraf 24.000 ton var ris.

- Vi er gode til store volumener, konstaterer Kim Kirkeby.

Ebrofrosts kunder er blandt andet producenter af frosne færdigretter, restauranter samt kantinekøkkener. Udover at Ebrofrost oplever samme trend som andre steder i industrien, nemlig at kunderne i stigende grad outsourcer deres ikke-kerneprocesser, nyder den fynske virksomhed godt af, at markedet for frosne færdigretter vokser.

- Danmark har været et u-land inden for frosne færdigretter. Og kvaliteten har ikke tidligere været så spændende. Men tager du bare til Tyskland, er der et kæmpe udvalg. Og det kommer også stille og roligt herhjemme, siger Kim Kirkeby - uden dog at kunne sætte præcise tal på sin mavefornemmelse.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop vil hjælpe grønne fødevareproducenter

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Stjernekok efter kæmpehæder: Der er håb for gastronomien

Arla sælger mere: Brandede produkter trækker væksten

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Nyhedsbrev

15.377 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle

Online Avis Arkiv

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Himmerlandskød: Her er vores plan for Arla-mejeri

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Arla vil superkøle sig til nye markeder

Dansk michelinregn skal dryppe på hele landet

Nyt fødevarenetværk dyrker det lokale

Himmerlandskød gør klar til at udvide kapaciteten

Efter et år som ostedirektør: Jeg har jo Nordex på rygraden

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Kødfolk henter penge i Løvens Hule

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Randers Street Food forsinket igen

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Formstøbte membraner og bælge fra Gravlund Industrigummi

9 ting, du måske ikke vidste om det danske elmarked

Storkøkkenprojekt? - Lennart Thorson er specialist

SICK ansætter

Med få skridt kan du gøre en forskel

Hvad er farlige kemikaliers største skræk?

Kranservice

Tip #2: Succesfuld dispensering af 2-komponent materiale

Genvind op til 72% af din energi som varme

Hvad er 3D scanning?

Nu får du ekstra skarpe priser på KROGE, OPHÆNG og STATIVER!

INOXPA udbygger programmet af pulvermixere.

Komplette faldsikringssæt fra Carl Stahl A/S

Har du hørt om vores kurser i Sikker Anhugning? (VIDEO)

Sådan undgår du at fare vild mod ISO 22000:2018

Produktnyhed fås kun hos Hans Følsgaard

Tjek Pumper fra KH-Technic ApS!!

PCSCHEMATIC Cabledim: Styr på 30% og 70% reglerne

TESTO – moderne klimakamre til klima- og temperaturtest

Genvind op til 72% af din energi som varme

Forvirring omkring korrekt brandgodkendelse

State-of-the-art lagerløsninger på LogiMAT 2020

Nye greb og maskindele til fødevareproduktion

AUTOMATIONSTOGET forlader stationen!

Indstøbning af kabler hos Gravlund Industrigummi A/S

Send til en kollega

0.141