23948sdkhjf

Hårnet uden på hårnet: Nye trends strammer hygiejnekrav

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Især de amerikanske kunder efterspørger såkaldt ready-to-eat-produkter, hvilket tvinger Ebrofrost til at gå flere niveauer op i hygiejnesikkerhed. Nu er man foran konkurrenterne

Det er ikke så lige til at bevæge sig rundt mellem Ebrofrosts tre produktionslinjer.

For at komme fra den ene zone til den anden skal man igennem sluser med håndvask og afspritning, hvor også rullevognene med varer får skyllet deres hjul. Og før man må bevæge sig fra én zone til en anden, skal der et ekstra hårnet uden på hårnettet.



Tilsvarende er produktionsmedarbejdernes kitler opdelt i forskellige farver, så man til enhver tid kan se, hvilken zone medarbejderen kommer fra.

Ny trend
Forklaringen på det krakilske hygiejneniveau er en ny trend, hvor Ebrofrosts kunder i stigende grad efterspørger såkaldt ready-to-eat-produkter - det vil sige lynfrosne produkter, hvor risikoen for eksempelvis listeria-bakterier er stort set lig nul, når produkterne forlader fabrikken.

- Flere og flere af vores kunder beder om ready-to-eat, hvilket betyder, at vi skal gå et hygiejnetrin op. Det kan den ene af vores linjer håndtere i dag, og de to andre skal også kunne gøre det med tiden, forklarer administrerende direktør Kim Kirkeby.

USA er skrappere end Europa
Trenden har sin oprindelse i USA, der de senere år har døjet med en række fødevareskandaler i form af listeria-inficerede fødevarer.

Samtidig har en af Ebrofrosts store amerikanske kunder i en forbrugerundersøgelse opdaget, at cirka 10 procent af virksomhedens frysepizzaer ikke bliver genopvarmet, men spises uden at have været en tur i ovnen eller mikrobølgeovnen. Også det øger risikoen for bakterieangreb.

Derfor har den amerikanske fødevarestyrelse (FDA) taget syvmileskridt inden for området, oplever Ebrofrost.

- USA har faktisk overhalet Europa på tolerancer for patogene bakterier og stiller i dag krav om nul-tolerance. Derfor er mange af vores kunder europæiske producenter, som har brug for den her ekstra sikkerhed, hvis de vil eksportere til USA, forklarer Kim Kirkeby.

Var tidligt ude
Dermed er Ebrofrost gået fra at være almindelig leverandør til såkaldt high-care-leverandør, hvilket ud over førnævnte forholdsregler også involverer ekstra rengøring i forhold til tidligere.

- Så vi bliver noget mindre effektive og må derfor forlange en højere pris for de her ready-to-eat-produkter.

Kim Kirkeby forudser, at rigtig mange fødevareproducenter skal ud og investere de kommende år for at kunne leve op til de skærpede hygiejnekrav. Her kan det blive Ebrofrosts fordel, at man har været tidligt ude.

- Vores bestyrelse bevilgede reelt pengene til ready-to-eat-investeringerne et år, før trenden opstod. Så det nyder vi godt af nu, fortæller han.

Mere om: Ebofrost
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Købere står i kø til gigantsucces i Esbjerg

Sådan vender fabrik udgift til milliongevinst

Kæmpe koncerner sværger plast-ed

Øl, honning, marmelade og gin: Producenter elsker adgang til specifikt logo

Din medister har været i Kina: Jan vil revolutionere pølseproduktionen

Orkla satser på nye investeringer og ændrer i topledelsen

Nyhedsbrev

15.198 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Danish Crowns salg af Tulip Ltd på plads

Online Avis Arkiv

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Druen og tiden er moden: Vinbønder slår pjalterne sammen

Klimaforandringer truer danske fiskefabrikker

Efter år med en kæp i hjulet: Bøf-chef vil vende minus til plus

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Mille Food fyrer ledelsen

Lynfrysning sikrer kæmpe succes på fjerne markeder

Intech vinder erhvervspris

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Få hundrededele af et sekund skilte landets to bedste østersåbnere, da det officielle DM i Østersåbning lørdag blev afviklet i Nykøbing Mors

Her har pastalinjen aftjent sin værnepligt

Øget efterspørgsel på pasta til frosne færdigretter har fået den fynske frostproducent Ebrofrost til at opgradere sine pastalinjer til dobbelt kapacitet. Den oprindelige linje kunne kun følge med i tre år.

Carlsbergs papirflaske har et indre af plast

Ugens grin: Parkerings-problemer

En kold fra Carlsberg-kassen - på papirflaske, tak

Dansk gærfabrik hæver produktionen

Der investeres konstant i udvidelser af gærproduktionen i Grenaa - den store udfordring er at udvide en fabrik, der aldrig holder pause.

Danish Crown ansætter ny CFO

Isproducents regnskab tæt på nedsmeltning

Konstant noget i gære i Grenaa

Gæren fra Grenaa bruges til vidt forskellige produkter. Og der forskes konstant i nye muligheder.

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Politiet undersøgte ikke bestikkelse i Carlsberg trods tip

Fødevarenetværk skal lære om allergen-krav

Listeria: Fødevarestyrelsen lukker produktion i Jylland

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få stærkere kunderelationer og øget salg med effektiv EDI

Kædenyheder fra Brd. Klee A/S

Bliv opgraderet! Som 6.400 andre - Det tager kun ét minut

Stødabsorberende bølgepap til sikker forsendelse

Ajcon bygger nyt grønt køle-/frysehus for JN Spedition

PALOMAT® 5 – stabling og nedstabling af 1-5 paller

Åben Virksomhed – Gibotech inviterer elever fra afgangsklass

Workshop om beregning af migration fra plast

Carsten Holm A/S udstiller på OTD 19 - Offshore Technology D

Resultatorienterede og værdiskabende løsninger i pakkeriet

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

Bølgepap, der er billigt med kvalitet i top

Magnetbånd holder styr på lageret

Bliver wirestropper produceret i Danmark?

Bliv klogere på energiforsikring på under 2 min

Energibesparelser som følge af optimering

7 alternative serveringer med and!

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Gummimåtter til al slags beskyttelse

➥ Går du med overvejelser om automation i din virksomhed?

Hvordan skal du gribe de nye regler om kemisk APV an?

Er du pumpet op til lir med dine pumper?

Uhing EasyLock ® fra Manicus Teknik

Ajcon opfører en ny pakkeudleveringshal for GLS Express

Primoreels går ind i kagebranchen

Send til en kollega

0.589