23948sdkhjf

Hårnet uden på hårnet: Nye trends strammer hygiejnekrav

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Især de amerikanske kunder efterspørger såkaldt ready-to-eat-produkter, hvilket tvinger Ebrofrost til at gå flere niveauer op i hygiejnesikkerhed. Nu er man foran konkurrenterne

Det er ikke så lige til at bevæge sig rundt mellem Ebrofrosts tre produktionslinjer.

For at komme fra den ene zone til den anden skal man igennem sluser med håndvask og afspritning, hvor også rullevognene med varer får skyllet deres hjul. Og før man må bevæge sig fra én zone til en anden, skal der et ekstra hårnet uden på hårnettet.



Tilsvarende er produktionsmedarbejdernes kitler opdelt i forskellige farver, så man til enhver tid kan se, hvilken zone medarbejderen kommer fra.

Ny trend
Forklaringen på det krakilske hygiejneniveau er en ny trend, hvor Ebrofrosts kunder i stigende grad efterspørger såkaldt ready-to-eat-produkter - det vil sige lynfrosne produkter, hvor risikoen for eksempelvis listeria-bakterier er stort set lig nul, når produkterne forlader fabrikken.

- Flere og flere af vores kunder beder om ready-to-eat, hvilket betyder, at vi skal gå et hygiejnetrin op. Det kan den ene af vores linjer håndtere i dag, og de to andre skal også kunne gøre det med tiden, forklarer administrerende direktør Kim Kirkeby.

USA er skrappere end Europa
Trenden har sin oprindelse i USA, der de senere år har døjet med en række fødevareskandaler i form af listeria-inficerede fødevarer.

Samtidig har en af Ebrofrosts store amerikanske kunder i en forbrugerundersøgelse opdaget, at cirka 10 procent af virksomhedens frysepizzaer ikke bliver genopvarmet, men spises uden at have været en tur i ovnen eller mikrobølgeovnen. Også det øger risikoen for bakterieangreb.

Derfor har den amerikanske fødevarestyrelse (FDA) taget syvmileskridt inden for området, oplever Ebrofrost.

- USA har faktisk overhalet Europa på tolerancer for patogene bakterier og stiller i dag krav om nul-tolerance. Derfor er mange af vores kunder europæiske producenter, som har brug for den her ekstra sikkerhed, hvis de vil eksportere til USA, forklarer Kim Kirkeby.

Var tidligt ude
Dermed er Ebrofrost gået fra at være almindelig leverandør til såkaldt high-care-leverandør, hvilket ud over førnævnte forholdsregler også involverer ekstra rengøring i forhold til tidligere.

- Så vi bliver noget mindre effektive og må derfor forlange en højere pris for de her ready-to-eat-produkter.

Kim Kirkeby forudser, at rigtig mange fødevareproducenter skal ud og investere de kommende år for at kunne leve op til de skærpede hygiejnekrav. Her kan det blive Ebrofrosts fordel, at man har været tidligt ude.

- Vores bestyrelse bevilgede reelt pengene til ready-to-eat-investeringerne et år, før trenden opstod. Så det nyder vi godt af nu, fortæller han.

Mere om: Ebofrost
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Trolden er på plads i nyt bryghus

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.523 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Online Avis Arkiv

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Øget priskonkurrence presser Palsgaard

Corona har åbnet nye markeder for UV-leverandør

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Fiskefabrik investerer millioner i nyt røgeri

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Ifølge Dan Duck har en fejlagtig kontrolrapport smadret virksomhedens omsætning og omdømme

Lantmännen Unibake med stærkt forbedret bundlinje

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Schulstad solgte mere, men tabte 41 millioner

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

Postevand-firma fik sit første underskud

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Is-ægtepar har udsat eksportdrømmen

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VS Automatic A/S har nået det højeste PRO Partner niveau

NYHED: Automatisk adgang til hele vores webinar-bibliotek!

Kompakt sensor med diagnostisk system

Specialfremstillede gummiprofiler i europæisk topkvalitet

AutoCAD: Gode muligheder for opgradering af kompetencerne

Undgå maskinnedbrud og overophedningsskader!

Hold styr på dokumentationen på løftegrejet med CS-Portalen

Siemens Simatic Drive Based Controller

SynFlex udvider sit tape-sortiment markant

Release: Rockwell Automation Studio 5000 Logix

SILHORKO skal rense regnvand i Aarhus-bydelen NYE

Lad os skabe varmen og forlæng sommeraftenerne!

Kompakt, alsidig og stærk frekvensomformer

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

Bernstein A/S leverer et flot resultat for 2019

Når standard-modellen bliver opgraderet

Webinar om Festos nye decentrale installationsnetværk

SMC International Training gør danskerne til eksperter

Ucrete CS - et nyt, enestående, UV-resistent industrigulv

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Skal vi skræddersy din brandsikre container?

PCSCHEMATIC Cabledim opgraderet til version 3.0

Bliv klogere på designprocess og FEM på bare 30 minutter!

Vi implementerer ROB-EX - også digitalt

Nem frokostordning

Send til en kollega

0.156