23948sdkhjf

Her har pastalinjen aftjent sin værnepligt

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Øget efterspørgsel på pasta til frosne færdigretter har fået den fynske frostproducent Ebrofrost til at opgradere sine pastalinjer til dobbelt kapacitet. Den oprindelige linje kunne kun følge med i tre år.

Tre år. Så kort tid tog det for Ebrofrosts pastalinje at aftjene sin værnepligt.

Derfor er den fynske fødevareproducent i disse uger ved at opgradere og indkøre linjen, så produktionskapaciteten fremover bliver fordoblet til godt 1.800 kilo pasta i timen.



- Det er selvfølgelig hurtigt, at den gamle linje blev forældet, men der er simpelthen udsolgt på linjen. Derfor går vi nu dobbelt op på kapacitet, forklarer den administrerende direktør for Ebrofrost i Danmark, Kim Kirkeby.

Automationsgrad sættes op
Kernekompetencen hos Ebrofrost - det tidligere Danrice - er kogning og såkaldt IQF-frysning (Individual Quick Freeze) af fødevarer som pasta, ris og kornprodukter, der efterfølgende anvendes til primært frosne færdigretter i detailhandlen, men også kantinekøkkener.

Især IQF-pasta af den lange type er der øget efterspørgsel på, hvilket er baggrunden for opgraderingen af pastalinjen. Her fremstilles der frisk, lang pasta i ét kontinuerligt flow, som efterfølgende koges og lynnedfryses som små fuglereder.

- Vi har bygget hele den bageste del af linjen om. Tidligere fyldte vi den friske pasta i metalbomme og frøs dem ned, hvilket gjorde det besværligt at få dem ud af bommene. Nu fryser vi pastaen i en spiralfryser og erstatter bommene med genanvendelige plastikbakker, hvilket gør, at vi kan fryse produkterne hårdere og på kortere tid, forklarer Kim Kirkeby.

Samtidig skrues der op for proceshastigheden og graden af automation.

- Der var seks mand til at håndtere den oprindelige linje. Og jeg vil tro, at vi kommer ned på to mand, når vi er helt oppe at køre.

Vækst på alle linjer
Da Ebrofrost i 2013 fusionerede med sin største konkurrent, tyske Keck Spezialitäten, blev al pastaproduktion egentlig placeret i Tyskland. Men på grund af hastig vækst i det segment blev der hurtigt genetableret en produktionslinje i Danmark.

I 2018 producerede linjen i Ørbæk i alt 1.000 ton lynfrossen pasta, der nedfryses i mindre portioner, typisk 30-50 gram, men også i portionsstørrelser op til 300 gram.

- Ud over det industrielle marked går en voksende andel af produkterne til food catering, altså restauranter, kantiner, motorvejscafeterier og så videre, så kunderne selv kan lave portionskontrol af dem, siger Kim Kirkeby.

Pastalinjen er én ud af i alt tre produktionslinjer i Ørbæk. Også de to øvrige produktionslinjer til ris og kornprodukter er blevet opgraderet de senere år, så den største linje i dag kan producere cirka fem ton i timen.

Læs også: Ny trend strammer hygiejnekrav

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aarstiderne først med el-lastbil

Nu kommer el-lastbilerne til Danmark. De første to går til Aarstiderne og City-Logistik

105 millioner skal styrke de mindre virksomheder

Fremover kan forbrugere sætte tænderne i en bøf – med god samvittighed

Kalveproducenter er for alvor gået ind i kampen om at producere bæredygtigt kød. Det skal på sigt betyde, at forbrugerne i højere grad kan spise oksekød med god samvittighed

Chokolademager fejrer VM-guld med ny butik

Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark

Too Good To Go vil helt ud til producenterne

Nyhedsbrev

15.260 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Geia Food køber op i Norge

Online Avis Arkiv

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

Ny madspildsportal får sine varer direkte fra producenterne

Carlsberg får ny direktør i Danmark

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Fisk tilbagekaldt efter fund af listeria

Ugens grin: Langsom død

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Madklubben-stifter hædret med pris

Laksestykker og skinke kaldt retur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Testcenter åbnet med et brag

Unibrew i fin form

Mille Food må igen eksportere til Kina

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Værdifuld erfaring fra bilindustri gavner FRECONs kunder

Har du været forbi vores lagersalgs-side på fyns-kran.dk?

Svensk ordre til PanPac Engineering

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

NYT! Vi sidder hos dig, når vi procesoptimerer dit lager

Series 14-25 FRT1.

Automatisering Styrker El-tavler fra FH Automation

Hemmeligheden bag den bedste og billigste elpris

AxFlow tilbyder JuniorFlux og CombiFlux pumper

Ny anti-statisk luftkniv fra EXAIR nu med 30% bedre ydeevne

Lær Revit Architecture før jul

Danmarks indsats for verdensmålene i et større perspektiv

Manicus Teknik præsenterer KTR wind power teknologi

Konecranes Demag - Forbyggende service og vedligehold

Projektleder - Kursus

Mobile kompressorer til stort som småt

KH-Technic ApS præsenterer ODE's trykregulator til højtryk

Grundfos' implementering af FNs verdensmål

Datakrav til transportørerne

God rådgivning og sparring er essentiel for JELD-WEN Estonia

Støbning af emner i alle gummityper til industrien

Kæmper du med statisk elektricitet?

Tip os til vores nye kollega og vind et gavekort

Arrrr… Er din virksomhed gået hen og blevet fuld af pirater?

Send til en kollega

0.224