23948sdkhjf

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Få hundrededele af et sekund skilte landets to bedste østersåbnere, da det officielle DM i Østersåbning lørdag blev afviklet i Nykøbing Mors

Det var ikke kun østersknivene og champagnesablerne, som var skarpe lørdag i Nykøbing Mors. Det var vinderne også, som nu kan kalde sig Danmarksmestre efter at have dystet blandt landets bedste indenfor disciplinerne: Østersåbning, Champagnesabling og Østersgastronomi.

Kåringerne var et flot punktum på en dag fyldt med Limfjordslækkerier og oplevelser for publikum, da der for tiende gang var Østers- og Muslingepremiere på havnen i Nykøbing Mors, hvor det fejres, at sæsonen for skaldyr begynder.

Bogstaveligt talt var det afgørende at bladende var slebet og grebet solidt, hvis man ønskede at blive dansk mester i et skarpt felt. Dels når køkkenkniven hakkede grøntsager, specielkniven åbnede østers og flaskehalsen blev hugget til champagnesabling.

Danmarksmestre fundet
Det var anden gang, der blev afholdt Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi, hvor otte kreative kokketeams imponerede både dommere og gæster. Konkurrencen var intens, men til sidst var det Årets Kok 2019 Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved, der kunne tage mesterskabet med hjem.

Bedst med champagnesablen var Charlotte Heiselberg fra Tholstrup i København, hvis sikre greb og rolige hånd sikrede hende titlen som vinder af Champagnesabling 2019.

Mors og Limfjorden er også kendt for sine østers i verdensklasse, og til DM i Østersåbning for junior og senior var deltagerne nærmest i en klasse for sig.

Mester i østersåbning for ottende gang
DM i Østersåbning Senior blev blev en ren gyser. Efter tætte indledende heats, kunne den otte dobbelte Danmarksmester, Jesper Knudsen, endelig hæve trofæet efter at have slået Henrik Axelsen fra Aarhus Tech med ganske få hundrededele af et sekund i finalen.

Finalen var så tæt, at dommerne måtte bruge næsten en halv time ekstra til at vurdere kvaliteten af de åbnede østers, før de kunne udpege den endelige vinder.

Jesper Knudsen vandt samlet efter bonus- og strafpoint var fordelt, men blev slået på tid af Henrik Axelsen, der åbnede de 30 østers på 2.34 minutter - ganske få hundrededele bedre end Jesper Knudsen.

Danmarksmesteren i Østersåbning Junior blev Jesper Madsen fra Anlægspavillionen i Holstebro. Junior-tiltaget begyndte sidste år og er skabt for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken og øge interessen for de yngre deltagere.

Det er Morsø Kommune, der sammen med Kokkeforeningen Danmark står bag de tre Danmarksmesterskaber.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aarstiderne først med el-lastbil

Nu kommer el-lastbilerne til Danmark. De første to går til Aarstiderne og City-Logistik

105 millioner skal styrke de mindre virksomheder

Fremover kan forbrugere sætte tænderne i en bøf – med god samvittighed

Kalveproducenter er for alvor gået ind i kampen om at producere bæredygtigt kød. Det skal på sigt betyde, at forbrugerne i højere grad kan spise oksekød med god samvittighed

Chokolademager fejrer VM-guld med ny butik

Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark

Too Good To Go vil helt ud til producenterne

Nyhedsbrev

15.260 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Geia Food køber op i Norge

Online Avis Arkiv

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

Ny madspildsportal får sine varer direkte fra producenterne

Carlsberg får ny direktør i Danmark

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Fisk tilbagekaldt efter fund af listeria

Ugens grin: Langsom død

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Madklubben-stifter hædret med pris

Laksestykker og skinke kaldt retur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Testcenter åbnet med et brag

Unibrew i fin form

Mille Food må igen eksportere til Kina

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Værdifuld erfaring fra bilindustri gavner FRECONs kunder

Har du været forbi vores lagersalgs-side på fyns-kran.dk?

Svensk ordre til PanPac Engineering

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

NYT! Vi sidder hos dig, når vi procesoptimerer dit lager

Series 14-25 FRT1.

Automatisering Styrker El-tavler fra FH Automation

Hemmeligheden bag den bedste og billigste elpris

AxFlow tilbyder JuniorFlux og CombiFlux pumper

Ny anti-statisk luftkniv fra EXAIR nu med 30% bedre ydeevne

Lær Revit Architecture før jul

Danmarks indsats for verdensmålene i et større perspektiv

Manicus Teknik præsenterer KTR wind power teknologi

Konecranes Demag - Forbyggende service og vedligehold

Projektleder - Kursus

Mobile kompressorer til stort som småt

KH-Technic ApS præsenterer ODE's trykregulator til højtryk

Grundfos' implementering af FNs verdensmål

Datakrav til transportørerne

God rådgivning og sparring er essentiel for JELD-WEN Estonia

Støbning af emner i alle gummityper til industrien

Kæmper du med statisk elektricitet?

Tip os til vores nye kollega og vind et gavekort

Arrrr… Er din virksomhed gået hen og blevet fuld af pirater?

Send til en kollega

0.227