23948sdkhjf

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Få hundrededele af et sekund skilte landets to bedste østersåbnere, da det officielle DM i Østersåbning lørdag blev afviklet i Nykøbing Mors

Det var ikke kun østersknivene og champagnesablerne, som var skarpe lørdag i Nykøbing Mors. Det var vinderne også, som nu kan kalde sig Danmarksmestre efter at have dystet blandt landets bedste indenfor disciplinerne: Østersåbning, Champagnesabling og Østersgastronomi.

Kåringerne var et flot punktum på en dag fyldt med Limfjordslækkerier og oplevelser for publikum, da der for tiende gang var Østers- og Muslingepremiere på havnen i Nykøbing Mors, hvor det fejres, at sæsonen for skaldyr begynder.

Bogstaveligt talt var det afgørende at bladende var slebet og grebet solidt, hvis man ønskede at blive dansk mester i et skarpt felt. Dels når køkkenkniven hakkede grøntsager, specielkniven åbnede østers og flaskehalsen blev hugget til champagnesabling.

Danmarksmestre fundet
Det var anden gang, der blev afholdt Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi, hvor otte kreative kokketeams imponerede både dommere og gæster. Konkurrencen var intens, men til sidst var det Årets Kok 2019 Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved, der kunne tage mesterskabet med hjem.

Bedst med champagnesablen var Charlotte Heiselberg fra Tholstrup i København, hvis sikre greb og rolige hånd sikrede hende titlen som vinder af Champagnesabling 2019.

Mors og Limfjorden er også kendt for sine østers i verdensklasse, og til DM i Østersåbning for junior og senior var deltagerne nærmest i en klasse for sig.

Mester i østersåbning for ottende gang
DM i Østersåbning Senior blev blev en ren gyser. Efter tætte indledende heats, kunne den otte dobbelte Danmarksmester, Jesper Knudsen, endelig hæve trofæet efter at have slået Henrik Axelsen fra Aarhus Tech med ganske få hundrededele af et sekund i finalen.

Finalen var så tæt, at dommerne måtte bruge næsten en halv time ekstra til at vurdere kvaliteten af de åbnede østers, før de kunne udpege den endelige vinder.

Jesper Knudsen vandt samlet efter bonus- og strafpoint var fordelt, men blev slået på tid af Henrik Axelsen, der åbnede de 30 østers på 2.34 minutter - ganske få hundrededele bedre end Jesper Knudsen.

Danmarksmesteren i Østersåbning Junior blev Jesper Madsen fra Anlægspavillionen i Holstebro. Junior-tiltaget begyndte sidste år og er skabt for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken og øge interessen for de yngre deltagere.

Det er Morsø Kommune, der sammen med Kokkeforeningen Danmark står bag de tre Danmarksmesterskaber.

Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Farvel: Orme-Lasse bliver til Surfer-Lasse

Knas med byggeri giver Carletti laveste overskud siden 2014

Lakridskonge er nu med i eks-politimands snack-firma

Johan Bülow investerer i dansk snack: »Der er ingen begrænsning for, hvor stort det her kan blive«

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Grøntvirksomheder fusionerer

Nyhedsbrev

15.567 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Online Avis Arkiv

Britisk opkøb fastholder Daloon i minus

Succesfuld sommerøl: Bilka bliver eneforhandler med rekordordre

2

Containerslagterier på kanten af eksportsucces

Danmarks næststørste udleder af CO2 vil forurene mere i strid med EU-krav

Nordic Sugar beder om lov til at fyre med mere kul og svær brændselsolie i håbet om senere at koble sig på det nationale gasnet, viser en aktindsigt, Politiken Miljø & Klima har fået.

Nu vil Easyfood også sælge til private og levere direkte til hoveddøren

Ny robot skal give øl smagen af dansk jord

FødevareDanmark frygter tysk nedsættelse af moms på fødevarer

Nordjysk fiskegigant ramt af høje råvarepriser

Rentefri coronalån for 6,8 milliarder: Hver tredje ansøger er fra handel og horeca

Viborg Bryghus har vendt underskud til overskud

Stormombruste Gram Equipment øjner sorte tal

Chokolade-konkurs med til at skabe massive problemer for Wholi

Danish Crown afblæser corona-alarm

Nyt Carlsberg-anlæg kan halvere vandforbruget på øl

Landsret stadfæster dom: Cafékonge skal i fængsel

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Chokoladeproducent lukker flere butikker

Fødevarestyrelsen lukker efterforskning af campylobacter-udbrud

Lukning af corona-ramt tysk slagteri giver dønninger hos Tican

Schulstad-ansatte har genoptaget arbejdet

Fire ansatte på tysk Danish Crown-slagteri smittet med corona

Lagkagehusets eks-boss dropper Kohberg

Stryhns kalder store mængder leverpostej retur

Chr. Hansen på milliardopkøb i USA

Coronavirus sætter eksporten to år tilbage - men fødevarer trak op

Too Good To Go med nyt millionunderskud

Tocifret vækst hos Frontmatec

Fødevarestyrelsen slår ned på flere ulovlige fødevarereklamer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Byggeri af domicil skrider frem

Kom helt tæt på kvinden bag vores isoleringskapper ... ↓

Luftpermeabilitetstester – også til ansigtsmasker!

Bremsemotor til din næste applikation?

Bruger du ren og tør trykluft i din produktionsproces?

FRECON samarbejder med Industriens Fond i genstartNU.dk

Gratis e-fakturering - e-conomic sætter ny standard

Lancering af MELFA Assista

Planåg med unik kapacitet

Fik du set og hørt Lenzes spændende webcast-serie?

Få konkrete værktøjer og sparring til dine interne audits

Støbte gummikomponenter til medicinalindustrien

Flere maskiner med ens IP på samme netværk?

Tre trin for at finde dit nye brandsikre skab fra DENIOS

Tag imod input udefra

Gibotech Service har åbent hele sommeren

ABIC Kemi AB repræsenterer JAX INC

Pomati T20 chokoladetempereringsmaskine leveret

Ny løsning til objektiv rengøringskontrol

Overholder du kravene til forurene spildevand?

Carsten Holm A/S er der for dig hele sommeren

Carl Stahl A/S ønsker alle en god sommer

Lagersalg - gør en god handel

Støbning af emner i alle gummityper til industrien

Hvor meget BI er der i tilbuddet på en god Bordeaux?

Send til en kollega

0.141