23948sdkhjf

Harboe fastholder forventningerne

Efter offentliggørelsen af delårsrapporten maj-juli 2011 fastholder Harboes forventningerne til regnskabsåret trods lille dyk i omsætning og resultat.
- Vi har en solid forretning, der udvikler sig positivt på en række strategisk vigtige områder. Resultatet for første kvartal er dog påvirket af et fald i omsætningen i kerneforretningen i juli måned som følge af det usædvanligt våde og kedelige sommervejr i hele Nordeuropa, siger adm. direktør Bernhard Griese i forbindelse med delårsrapporten fra Harboe.

Fra 1. maj til 31. juli 2011
Nettoomsætningen blev på 388,0 mio. kr., mod sidste år 393,0 mio. kr. Det svarer til et fald på 1,3 %.

Afsætningen af øl og læskedrikke herunder maltdrikke og malturtprodukter udgør 1,73 mio. hl. mod 1,72 mio. hl. sidste år, hvilket er en stigning på 0,6 %.

Resultat før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) blev på 48,0 mio. kr. mod 64,0 mio. kr. i samme periode sidste år. Det svarer til en EBITDA-margin på 12,4 %. Resultat af primær drift (EBIT) blev på 27,0 mio. kr. mod 33,1 mio. kr. sidste år.

Koncernresultat før skat blev på 25,1 mio. kr. mod 32,3 mio. kr. året før.

Store forventninger til eksportaktiviteterne
Koncernens eksportaktiviteter inden for maltekstrakt viser positive resultater med videre udbygning af samarbejdsaftaler med nationale og regionale drikkevareproducenter i Mellemøsten og Centralasien.

Sideløbende arbejder Harboe på en række interessante samarbejdsprojekter med strategiske partnere i den internationale drikkevareindustri.

- Vore produkter møder fortsat meget stor interesse blandt kunder og samarbejdspartnere, og vi forventer, at vores eksportaktiviteter i stigende omfang vil bidrage til Harboes resultater, siger Bernhard Griese.

Fastholder og glæder sig over positiv udvikling
- Vi fastholder forventningerne til hele året og glæder os over, at samarbejdet med kunderne fortsat udvikler sig positivt. Samtidig er vi i gang med at udnytte en række attraktive muligheder for fortsat at styrke og udvikle forretningen, afslører Bernhard Griese.

Harboe fastholder forventningerne til et EBITDA i intervallet 160 - 170 mio. kr. ligesom forventninger til et resultat før skat fastholdes i intervallet 70 - 80 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11