23948sdkhjf

Danskerne vil have mere fisk i kantinen

En analyse fra Partnerskabet for fisk og skaldyr hos Landbrug & Fødevarer viser, at danskerne gerne vil spise mere fisk, og 37 pct. mener, at der bliver serveret for lidt fisk i deres kantine.

De fleste danskere ved godt, at fisk er sundt og indeholder mange gode vitaminer, mineraler og fiskeolier. Men det kniber med at leve op til Fødevarestyrelsens anbefalinger, som går på, at vi skal spise 350 g fisk om ugen. Her kan kantinen hjælpe, for hele 37 pct. mener, at der bliver serveret for lidt fisk i deres kantine.

Det er Partnerskabet for fisk og skaldyr hos Landbrug & Fødevarer, der står bag analysen. Den viser, at selv om mange kantiner tilbyder en varm fiskeret på arbejdspladsen, er der klart plads til forbedring.

Dette ses for eksempel tydeligt i Nordjylland, hvor analysen viser, at 54 pct. af kantinerne slet ikke eller i mindre grad serverer en varm fiskeret. Samme tendens ses, når det gælder fiskepålæg. Her serverer 44 pct. af de nordjyske kantiner slet ikke eller i mindre grad fiskepålæg såsom sild, fiskefrikadelle eller makrel i tomat.

Hovedstadens kantiner går derimod foran. Her serveres varm fisk og fiskepålæg i 72 pct. af kantinerne, hvilket er mere end i resten af landet.

Kantinen må gerne inspirere
Hele 45 pct. af forbrugerne mener ifølge analysen, at kantinen har en rolle i forhold til at inspirere og minde dem om at spise fisk.

- Kantinerne kan derfor med god mening fortsat arbejde på at få mere fisk på menuen – og gøre serveringen inspirerende og indbydende og italesætte sæsonens lækre fisk, fortæller chefkonsulent Lone Marie Eriksen, Partnerskabet for fisk & skaldyr, Landbrug & Fødevarer.

39 pct. mener også, at hvis kantinen tilbød dem at tage smagfulde retter med fisk med hjem til aftensmad, ville de gøre brug af det, imens 35 pct. ville benytte sig af opskrifter fra kantinen. Kantinen kan dermed have en aktiv rolle og være inspirationskilde for danskerne, når det kommer til at få fisk på middagsbordet derhjemme.

Fiskedag om onsdagen
Når det kommer til at opretholde en sund livsstil, betyder kantinens udvalg mere, end vi måske umiddelbart går og tror.

- Fisk skal være at finde i kantinerne, når det er dér, mange danskere spiser et af dagens primære måltider. Derfor har vi blandt andet i Compass Group Danmarks kantiner én fast fiskedag om ugen i næsten alle vores kantiner landet over, siger kunde- og cateringekspert Ulrik Nielsen, Compass Group, der er Operations Excellence Manager.

- Kantinerne har kompetencerne til at lave lækker fisk og til at bruge det brede udvalg af sæsonens gode fisk, uden at det behøver at være alt for avanceret.”

Spørger man de spisende gæster rundt om i kantinerne hos Compass Group, siger de fleste også, at de godt kan lide fiskedagen, som typisk er onsdag.

- Langt de fleste synes, at det er en dejlig nem måde at få fisk på. Især fordi det godt kan være lidt svært for folk selv at finde på måder at tilberede fisk på til hverdag, uddyber Ulrik Nielsen.

- Så hvis fiskeretterne, der serveres, falder i god jord hos medarbejderne, og de tilmed synes det ser overskueligt ud at tilberede, kan det være med til inspirere dem til selv at lave retten derhjemme.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079