23948sdkhjf

Svensk restaurantkæde på vej til Danmark

Max Burger regner med at rykke ind på dansk jord i løbet af ganske få år.
Max Hamburgerrestauranger AB kan blive den næste internationale restaurantkæde, der åbner butikker i Danmark.

Det siger adm. direktør Richard Bergfors til Jyllands-Posten, og angiver 1-2 år som en realistisk tidshorisont.

Læs også: Restaurantkæderne klarer krisen uden problemer

- Vi har analyseret markedet og indset, at der er store muligheder i Danmark. Der er kun konkurrence fra to amerikanske burgerkæder (McDonald's og Burger King, red.), og vi er helt sikre på, at der er plads til en burgerkæde af højere kvalitet, siger Richard Bergfors.

Max Burger består af 86 restauranter i Sverige, mens den anden restaurant netop nu er undervejs i Norge. Samtidig planlægger man at ekspandere yderligere.

- Krisen har egentlig ikke påvirket os så meget. Vi har haft rekordår de seneste 10 år i træk. Om noget, så gør finanskrisen det nemmere at udvide. Det er lettere at finde gode restauranter, lettere at få gode lejekontrakter, lettere at opkøbe grundstykker og finde håndværkere, siger Richard Bergfors, der kan bryste sig af, at Max Burger i Sverige er mere lønsomme end McDonald’s.

Ifølge Horesta er omkostningerne ved at etablere restaurant i Danmark alt for høje , men det afskrækker tilsyneladende ikke den svenske kæde.

- Omkostningerne er høje, men det er vi vant til. Vi har i mere end 40 år opereret i det svenske marked, hvor det er endnu dyrere, siger Richard Bergfors, der angiver stor volumen og høj omsætning som nøglefaktorer for succes.

Han forklarer samtidig, at Max Burger generelt er dyrere end McDonald’s, fordi restaurantkæden – ifølge direktør Richard Bergfors – sælger et bedre produkt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125