23948sdkhjf

Arla udvider mozzarellamejeri for 600 millioner

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Efterspørgslen på mozzarella stiger så meget, at Branderup Mejeri i Sønderjylland skal udbygge for næsten 600 millioner kroner og produktionen af mozzarella mere end fordobles.

Samtidig øges bæredygtigheden i produktionen med anvendelse af den nyeste tilgængelige teknologi, oplyser Arla.

De første streger er allerede slået på tegningerne, og byggeriet går i gang i begyndelsen af det næste år. Udvidelsen ventes færdig i sommeren 2021.

Det er en udvidelse, der udadtil måske ikke vil se ud af så meget, men indadtil vil udvide mejeriets mælkeindvejningskapacitet, mælkesilobeholdning, mælkebehandlingsområde, lagerkapacitet og tilføje en osteproduktionslinje.

Alt det øger kapaciteten med 500 millioner liter mælk årligt, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 millioner kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt, fortæller Arla.

- Vi er stolte af vores produktion af højkvalitetsmozzarella her på Branderup Mejeri og det er en meget glædelig begivenhed, at en stigende efterspørgsel på vores produkter nu gør, at vi skal mere end fordoble vores produktion. Det er med til at skabe fremtidens mejeri, og jeg glæder mig på vegne af Arla, mejeriet og landmændene, siger Rene Nørgaard, senior director for Arlas mozzarellaproduktion.

25 nye medarbejdere
Han glæder sig især på lokalområdets vegne, fordi der skal bruges 25 nye kollegaer i forbindelse med den øgede kapacitet.

Arlas mozzarellaproduktion i Danmark er koncentreret på Branderup og Rødkærsbro mejerier. Herfra sendes oste ud til 100 lande. Succesen skyldes blandt andet, at udviklingsregioner rundt om i verden efterspørger mere ost i takt med, at fastfoodprodukter som pizza er i vækst verden over.

I forvejen er Arla Europas ledende producent på mozzarella. Samtidig betyder udvidelsen, at Arla stadfæster sin rolle som en sværvægter på verdensscenen i produktionen af mozzarella.

Den store investering i udbygningen betyder også en stor investering i den nyeste teknologi, der også skal være bæredygtig. Mejeriet vil fremover stå for en kraftig reduktion i vandforbruget idet vandet genbruges i alle led, og udvidelsen forberedes ifølge Arla til kommende, grønnere energiformer.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Restaurant er nu børnefri

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Hancock får automatisk renseanlæg

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Nyhedsbrev

15.349 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Online Avis Arkiv

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Lantmännen får ny CFO

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Send til en kollega

0.132