23948sdkhjf

Østjyder får stærk fødevarepartner i Holland

Business Region Aarhus har underskrevet en "historisk partnerskabsaftale" med Europas stærkeste fødevareregion, Regio Foodvalley i Holland. Aftalen får stor betydning for Østjyllands positionering globalt, konstaterer Business Region Aarhus i en pressemeddelelse.

- Østjylland er centrum i den danske fødevareklynge, og Regio Foodvalley er Europas stærkeste fødevareregion. Partnerskabsaftalen og de konkrete samarbejdsprojekter giver os meget større muskler at spille med. Vi bliver en endnu større spiller på fødevareområdet – ikke kun i EU, men globalt, siger Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Partnerskabsaftalen skal facilitere et tæt samarbejde mellem de to fødevareregioner og skabe udvikling gennem konkrete samarbejder inden for fødevareforskning, innovative og bæredygtige løsninger, styrkelse af samarbejdet mellem vidensinstitutioner og virksomheder samt startup-miljøer.

Partnerskabsaftalen får ifølge Business Region Aarhus, der er et fælleskab mellem de 12 østjyske kommuner, stor betydning for regionens virksomheder. Regio Foodvalley står også stærkt, når det gælder forskning, og det kan de østjyske virksomheder få stor gavn af, påpeger fællesskabet.

Regio Foodvalley er en business-region i det centrale Holland. Regionen har en international styrkeposition inden for fødevareområdet og har verdens førende fødevareuniversitet, påpeger Business Region Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141