23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Under navnet Food Processing for the Future vil et nyt initiativ skabe et innovationsmødested for fødevareproducenter og deres leverandører - og præsentere løsninger til branchens udfordringer.

Der er tale om en konference, som holdes 16. januar på Hotel Milling i Middelfart, hvor 21 løsninger præsenteres af nogle af branchens førende leverandører. Løsningerne handler blandt andet om kloge maskiner, grøn emballage, proteiner samt affald, der skaber værdi, oplyser en af arrangørerne Danish Food Cluster.

- Fødevarebranchens globale udfordringer med blandt andet et behov for grønnere og smartere løsninger er udfordringer, men også muligheder ­– muligheder, vi som branche må udnytte. Samarbejde mellem fødevareproducenter og leverandører af fødevareteknologi, ingredienser, software og råvarer er nødvendigt for at sikre branchens fortsatte innovation og udvikling af konkurrencedygtige løsninger på et globalt plan.

Sådan lyder det fra Niels Osterland, præsident for Mejeriteknisk Selskab, som sammen med Danish Food Cluster og Danish Export Association – Food Tech /Fish Tech er gået sammen i det nye samarbejde på tværs af fødevaresektorerne.

Sammen har de skabt konferencen, som samler fødevareleverandører og -producenter med et formål om at inspirere hinanden og finde løsninger på branchens udfordringer .

Nye kontaktflader
Konferencen skal ifølge arrangørerne også skabe nye kontaktflader, hvilket følge formand for Danish Food Cluster og Vice President i Chr. Hansen Esben Laulund er et godt udgangspunkt for nytænkning:

- Det er ofte i berøringsfladerne mellem to områder, at der er basis for, at nye innovationer kan ske. Og vi ser et stort potentiale i rummet mellem leverandører og producenter inden for fødevarebranchen, som kan udnyttes bedre, siger han..

Konferencen har et særligt setup, idet den sætter fødevareproducenterne over for leverandørerne, som skal præsentere deres konkrete løsning. Efter hver præsentation følger en åben seance, hvor fødevareproducenterne har mulighed for at spørge ind til løsningen, samt sessioner hvor leverandørerne er til rådighed for producenterne på deres stande.

Mere om konferencen og oplysninger om registrering kan findes på konferencens hjemmeside: www.future-food.dk.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Nyhedsbrev

15.347 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Online Avis Arkiv

Hancock får automatisk renseanlæg

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Sukkergigant vil lave grøn gas

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

100 nye danske bryggerier på 10 år

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Nyhed! Vil du opdateres på den nye FMEA & VDA?

Send til en kollega

0.156