23948sdkhjf

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Jomfruhummere fra Fishermens Factory A/S i Hanstholm bliver solgt til sushirestauranter i Japan, Michelin restauranter i Paris og til det lokale køkken i Fransk Polynesien. Virksomheden har vundet terræn på det globale marked, og opskriften på succes består af et unikt samarbejde med fiskerne og højtspecialiserede medarbejdere.

Derfor vinder Fishermens Factory DI Thy/Mors’ Initiativpris den 6. november 2019.

- Fishermens Factory har positioneret sig enormt godt på et ellers udfordrende marked. De har gjort et nicheprodukt til en eksportsucces, hvilket kan inspirere mange virksomheder i Thy og på Mors, siger Tage Odgaard Nielsen, formand for DI Thy/Mors.

Fishermens Factory arbejder tæt sammen med de fiskere, der er nøje udvalgt til at lande hummere på fabrikken. Flere af fiskerne har i samarbejde med virksomheden fået frysesystem ombord, så hummerne kan fryses til søs.

Samtidig er der investeret massivt i fabrikken på land, som er blevet moderniseret og udvidet over flere omgange. Senest med et helt nyt system til emballering med genbrugsplast.

- Stort set alt, hvad vi gør, gør vi i samarbejde med de fiskere, som lander hos os. Vi ved altid, hvad de kommer ind med, og hvornår de kommer ind. Det er nødvendigt, når der er så forskellige krav til vores produkter rundt om i verden. Når vi investerer i nyt materiel, så gør vi det også i dialog med fiskerne. Det er faktisk i det samarbejde, vi formår at skabe innovation, siger Marie-Louise Lyngby Pedersen.

Fishermens Factory A/S har i dag 30 medarbejdere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078