23948sdkhjf

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

Ingrediensvirksomheden Scanflavour, der fremstiller kødproteiner i Møldrup mellem Viborg og Hobro, lukker ved årets udgang efter flere år med massive tab.

Det oplyser ejeren, Essentia Protein Solutions, som købte Scanflavour i sommeren 2018.

Godt en tredjedel af medarbejderne vil få tilbudt arbejde på Essentias fabrik i Hobro, mens resten af de i alt 58 medarbejdere i Møldrup bliver opsagt.

Da Essentia købte Scanflavour, var virksomheden tæt på en konkurs. Tabene beløb sig til 61 millioner kroner i 2017 og 121 millioner kroner i 2018. Kort efter overtagelsen blev en nyoprettet og fejlslagen fabriksenhed lukket ned, ligesom der blev gennemført betydelige prisstigninger på Scanflavours kerneprodukter for at gøre dem rentable. Prisstigningerne har resulteret i et vigende salg - en situation der er accelereret gennem 2019, konstaterer Essentia.

Læs også: Scanflavours proteiner i fremgang

Virksomheden nævner i en pressemeddelelse, at situationen er yderligere forværret af de globale effekter af afrikansk svinepest i Asien. Det har medført drastisk stigende råvarepriser i Europa i størrelsesordenen 60 procent i år med en fortsat opadgående tendens, og derfor vil der ikke være balance i regnskabet for Scanflavour i 2019.

Massive investeringer
- Selv om Scanflavour var truende tæt på en konkurs ved overtagelsen 1. juni 2018, havde vi en forventning om, at vi ville lykkes med at vende udviklingen. Vi har blandt andet arbejdet målrettet på at igangsætte produktion i de uudnyttede faciliteter i Møldrup via samarbejder med eksterne partnere. Det er imidlertid ikke lykkedes at skabe en attraktiv business case, da der skal investeres massivt for at rette op på det fejlslagne produktionsapparat i den nye fabrik, fortæller Essentia-direktør Asger S. Jacobsen

Læs også: Møgår for Scanflavour: Minus på 121 millioner

- Derudover har følgerne af afrikansk svinepest de seneste seks måneder forværret markedsforholdene for de funktionelle proteiner kraftigt, hvilket har umuliggjort en lønsom produktion i Møldrup. For at styrke forretningen og ruste os mod de kraftige råvareprisstigninger, vil der fremadrettet kun blive produceret i Hobro, tilføjer han.

Lukningen får ifølge Essentia ingen indvirkning på produktprogrammet og leveringssikkerheden, da produkterne kan produceres på linjerne i Hobro. Fabrikken i Hobro bliver udvidet med enkelte maskiner fra Møldrup.
Mere om: Essentia | Scanflavour
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Thise Mejeri satte igen ny rekord

Nu mærker FoodTech-messen positive takter

Food Supply udkommer også i sommerferien

Meyers Kantiner har igen sat sig på Folketinget

Vil kæmpe for Gram Equipment-erstatning til den bitre ende

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.561 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Restaurantkæden Grød vil åbne i udlandet

Online Avis Arkiv

Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Arla udnævner ny økonomidirektør

Lakridskonge er nu med i eks-politimands snack-firma

Knas med byggeri giver Carletti laveste overskud siden 2014

Farvel: Orme-Lasse bliver til Surfer-Lasse

Grøntvirksomheder fusionerer

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Britisk opkøb fastholder Daloon i minus

Succesfuld sommerøl: Bilka bliver eneforhandler med rekordordre

Danmarks næststørste udleder af CO2 vil forurene mere i strid med EU-krav

Nordic Sugar beder om lov til at fyre med mere kul og svær brændselsolie i håbet om senere at koble sig på det nationale gasnet, viser en aktindsigt, Politiken Miljø & Klima har fået.

2

Containerslagterier på kanten af eksportsucces

Ny robot skal give øl smagen af dansk jord

FødevareDanmark frygter tysk nedsættelse af moms på fødevarer

Rentefri coronalån for 6,8 milliarder: Hver tredje ansøger er fra handel og horeca

Nu vil Easyfood også sælge til private og levere direkte til hoveddøren

Stormombruste Gram Equipment øjner sorte tal

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Chokoladeproducent lukker flere butikker

Fødevarestyrelsen lukker efterforskning af campylobacter-udbrud

Lukning af corona-ramt tysk slagteri giver dønninger hos Tican

Schulstad-ansatte har genoptaget arbejdet

Fire ansatte på tysk Danish Crown-slagteri smittet med corona

Lagkagehusets eks-boss dropper Kohberg

Stryhns kalder store mængder leverpostej retur

Chr. Hansen på milliardopkøb i USA

Coronavirus sætter eksporten to år tilbage - men fødevarer trak op

Too Good To Go med nyt millionunderskud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScanDrums laver aftale med Infowise

ISO 14001 Inspirationsseminar

Den grønne dagsorden er også FRECONs hovedpine...

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

Vi bygger en Kran App - vil du hjælpe os?

Tag kontrol over din deklaration!

Star Industri går ALL IN - CNC-bearbejdning med fræs og drej

Lageret er fyldt med PALOMATer

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Få testet jeres produkter, overflader eller emballage

Nu kan industrirobotter få 3D-syn

Magnetisk filtrering er effektivt til flere områder

Hvorfor er der en blå label på dit løfteudstyr?

Ny pneumatisk drejeaktuator til hygiejniske applikationer

Safeguards: Undgå varmvalset fra Tyrkiet, køb EU-stål

ISO 22000 Inspirationsseminar

Løfteposer og værktøjsholdere hos Carl Stahl A/S

Lemvigh-Müller kåret som Eliteleverandør for andet år i træk

Deltag trygt og sikkert på FoodTech til efteråret 2020

Byggeri af domicil skrider frem

Kom helt tæt på kvinden bag vores isoleringskapper ... ↓

Luftpermeabilitetstester – også til ansigtsmasker!

Bremsemotor til din næste applikation?

Bruger du ren og tør trykluft i din produktionsproces?

FRECON samarbejder med Industriens Fond i genstartNU.dk

Send til en kollega

0.117