23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

På Teknologisk Instituts FoodtureLab i Aarhus kan fødevarevirksomheder få udviklet og optimeret fødevarer. Og nu har FoodtureLab udvidet med en kokkeprofil, der skal sikre den gode smag i fødevarerne, oplyser instituttet.

- Vi er 100 procent virksomhedsrettet, og det er alene virksomhedernes behov, som styrer, hvad der foregår i FoodtureLab. Vi får ugentligt nye henvendelser - især inden for udvikling af smag, tekstur og holdbarhed, forklarer sektionsleder Eva-Marie Lange.

For at kunne imødekomme de mange henvendelser er Jacopo Leonardo Valeri blevet ansat i FoodtureLab. Han har en baggrund som både kok og fødevareprocesteknolog.

- Jeg bruger min kokkebaggrund til at hjælpe virksomheder med at udvikle den gode smag. Samtidigt ved jeg som procesteknolog, hvad der kan lade sig gøre i en fødevareproduktion, siger Jacopo Leonardo Valeri, der nu har titlen teknisk konsulent.

Jacopo har allerede været involveret i udviklingen af fiskeskindschips, en innovativ kvark-dessert og en ny sauce.

FoodtureLab på Teknologisk Institut er et udviklingskøkken, som ligger i direkte forlængelse af fødevareanalyselaboratorier og et sensorisk laboratorium til test af smag og forbrugernes præference. På FoodtureLab udvikler specialisterne nye fødevareprodukter eller optimerer eksisterende fødevarer i samarbejde med fødevarevirksomhederne selv.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047